L’Ajuntament de La Bisbal concedeix les subvencions a autònoms

Tres sol·licitants rebran la subvenció per a nous autònoms i una empresa bisbalenca rebrà una subvenció per haver creat un lloc de treball

0
438
Imatge de l'ajuntament de La Bisbal del Penedès. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha posat en marxa, un any més, la convocatòria de subvencions per a nous autònoms, uns ajuts pensats per a  aquelles persones procedents de l’atur, que estiguin empadronades a la Bisbal i que hagin iniciat una activitat econòmica com a autònom/a o que s’hagin incorporat a una activitat econòmica, preexistent o de nova creació, com a socis d’una societat civil o mercantil, que els obliga a estar donats d’alta al règim d’autònoms.

L’import màxim que es concedeix a cada persona és de 2.800€, que és l’import que la Junta de Govern, reunida el 28 de setembre, ha aprovat concedir a cadascun dels tres autònoms que rebran aquesta subvenció.

La Regidoria d’Ocupació, amb aquesta convocatòria, subvenciona: els pagaments de les quotes d’autònoms del primer any; les despeses de tributs i preus públics locals, autonòmics i estatals relacionats amb l’inici de l’activitat i el primer establiment; els informes tècnics obligatoris per a la legalització de la nova activitat; les despeses de gestoria/assessoria per a la posada en marxa de la nova activitat i les despeses d’arrendament del primer any dels locals destinats a realitzar l’activitat.

Una empresa bisbalenca rebrà una subvenció per haver creat un lloc de treball

La Junta de Govern també ha aprovat el pagament de la subvenció per a la creació de llocs de treball de l’any 2017 a una empresa bisbalenca. Aquestes subvencions de la Regidoria d’Ocupació s’adrecen a aquelles empreses que creïn llocs de treball nous, respecte a l’any anterior. Per aquest motiu, un dels requisits és que el nombre de treballadors totals sigui superior a finals de 2017 en comparació amb l’inici del mateix any. Així, si una empresa acomiada algú i contracta algú altre, no pot accedir a la subvenció, ja que està pensada per aquelles empreses que creïn nous llocs de treball, ampliant així la plantilla.

L’import màxim de subvenció que s’atorga a cada empresa és de 18.250€ i l’import màxim per treballador i any són 1.825€, que suposa una mitja de 5€ diaris per cada treballador. La  Junta de Govern ha aprovat concedir la subvenció a l’únic empresari que compleix els requisits per un import de 1.213,90€

FER UN COMENTARI