Ja ha començat la segona edició de l’Auditoria ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès

Aquesta és una proposta que es tira endavant per segona vegada a la Bisbal i que consisteix a apropar la gestió de la comptabilitat municipal a la ciutadania

0
106
Imatge de part de l'equip de govern parlant amb dos veïns del municipi. (Cedida)

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar, el 19 de juny de 2017, el primer Reglament d’Organització Municipal (ROM) de l’Ajuntament. El ROM conté un total de 138 articles, alguns dels quals van adreçats directament a la ciutadania. El document aprovat contempla que els bisbalencs i les bisbalenques puguin emetre preguntes perquè siguin contestades en els Plens Ordinaris així com defineix els mitjans d’informació sobre la gestió municipal adreçats a la ciutadania, com poden ser el Ple municipal, la revista municipal, el web i les xarxes socials, eBando, la cartelleria, la convocatòria de processos de participació ciutadana, el taulell d’anuncis o els pregons, entre altres. L’article 83 del ROM se centra en l’Auditoria Ciutadana que, justament ara, s’ha posat en marxa. Funciona de la següent manera: es trien 10 bisbalencs o bisbalenques a l’atzar i se’ls convoca per participar en l’”Auditoria Ciutadana” i, durant els 15 dies previs a la Comissió de Comptes, que tindrà lloc a finals de juliol, poden consultar documentació, com ara factures, relacionada amb la comptabilitat de l’Ajuntament.

Dels deu bisbalencs seleccionats, dos han assistit a la cita. Una tercera no ha pogut assistir però ha confirmat la seva assistència el dia de la comissió de comptes. L’alcaldessa els ha fet entrega d’un dossier amb el pressupost de l’any 2018 i la Memòria del Model Compte General any 2018 i els ha convidat a venir a consultar documentació relacionada amb els comptes de l’Ajuntament durant els dies previs a la Comissió de Comptes que, tot i ser un acte tancat al públic, les deu persones triades per fer l’Auditoria Ciutadana hi podran assistir.

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, explica que “l’any passat ja vam iniciar l’Auditoria ciutadana i ens va agradar molt l’experiència, ja que ens permet acostar el funcionament de l’Ajuntament i els seus comptes a la ciutadania i, d’aquesta manera, poder explicar de primera mà com funciona la comptabilitat i quines són les tasques de gestió interna que ha de dur a terme l’Ajuntament. Pensem que iniciatives com aquestes apropen la ciutadania a les administracions i són un acte de transparència per part del govern”.

FER UN COMENTARI