Endesa renova tecnològicament xarxa elèctrica del Vendrell per a millorar el servei

S’ha renovat un tram de 240 metres de línia subterrània de mitjana tensió i un centre de transformació per tal de garantir, així, la qualitat i continuïtat del subministrament davant de possibles incidències

Imatge de la renovació d'Endesa. Foto: Cedida

Endesa ha finalitzat recentment les obres renovació d’un tram de línia elèctrica de mitjana tensió a El Vendrell, al Baix Penedès, que uneix dos centres de transformació, a més de renovar l’aparellatge d’un d’ells. Aquesta intervenció en la xarxa millorarà la qualitat i continuïtat del servei elèctric als clients de la urbanització Oasis.

Així, la Companyia ha instal·lat un nou tram de 240 metres de cablejat subterrani de mitjana tensió que discorre pel carrer del Comte d’Urgell del municipi, i connecta dos centres de transformació entre sí. D’aquesta manera es reforça l’anella elèctrica que, possibilita que, en cas d’incidència d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients).

A més, s’ha procedit a la modernització d’un dels centres de transformació, amb la substitució de les tradicionals cabines elèctriques per unes d’última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquesta nova tecnologia és més segura per a les persones que han de manipular-la i també és més robusta de cara a suportar ambients humits i salins, com és el cas de zones properes a les costes. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniments, a diferència de la tecnologia anterior, en que aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Aquests treballs, els quals han suposat una inversió de 48.500 euros aportats íntegrament per l’empresa, forma part del programa d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a la comarca de Baix Penedès, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.