El Vendrell s’ofereix per acollir refugiats del vaixell Aquarius

Des de PxC han exigit que no acullin la immigració il·legal sense control vinguda de l'Aquarius i d'altres vaixells

0
671

D’acord amb l’operatiu coordinat per la vicepresidència del Govern d’Espanya per acollir als refugiats procedents del vaixell Aquarius, la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i altres Federacions territorials estan recollint les demandes d’acollida d’aquells municipis que reuneixin les condicions establertes a aquesta finalitat.

L’Ajuntament del Vendrell ha comunicat a l’FMC l’interès de formar part de la xarxa de municipis que integren aquest dispositiu per tal de contribuir a facilitar una resposta coordinada, ràpida i eficaç a aquest drama humanitari.

Des de la Regidoria de Serveis Socials s’està redactant la proposta de recursos disponibles i el nombre de persones que es podrien acollir.

PxC exigeix que no aculli la immigració il·legal sense control vinguda de l’Aquarius i d’altres vaixells

La reposta de Plataforma per Catalunya (PxC) no s’ha fet esperat. Des del Grup Municipal de PxC expliquen que es troben sorpresos, per la ràpida capacitat de resposta d’un Ajuntament que sembla buscar “la foto” i el titular front un suposat drama humanitari; indignats, perquè tenint els nostres Serveis Socials a punt del col·lapse i sense atendre a moltes famílies autòctones del Vendrell, sí que sembla que tindrem recursos per centenars d’immigrants sense documentar; i preocupats, perquè l’arribada d’immigració massiva i diària sense control a tota Europa només provoca un augment de la precarietat, dels negocis de les màfies des de la seva sortida als països d’origen fins a les seves activitats econòmiques il·legals als nostres carrers (com el “top-manta”) i de la manca de convivència al no garantitzar una integració real i ordenada de les persones en la nostra societat.

En paraules del coordinador de PxC a El Vendrell, Jordi de la Fuente: “És tragi-còmic com el mateix Ajuntament que a través de l’assistència social nega moltes vegades l’ajuda a famílies vendrellenques sense recursos a l’hora d’accedir a un habitatge digne i a llocs de treball, en espera des de fa molts mesos, ens digui que ara ho pot tenir tot llest per a centenars d’immigrants. És un insult a la intel·ligència per als vendrellencs, autèntiques víctimes d’un engany”.

El regidor del consistori August Armengol, declara que “amb aquesta política de portes obertes no estan arribant refugiats, no compleixen aquest estatus: la denominació és d’immigrants, la majoria no fugen de cap guerra i els polítics i els lobbies ens estan fent empassar per drama humanitari un episodi més de les màfies que trafiquen amb persones, dels titulars victimistes. Nosaltres donem ple suport a la decisió del Vicepresident i Ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, de protegir les seves fronteres i denunciar la incompetència humanitària i política de la Unió Europea”.

FER UN COMENTARI