El Vendrell incorpora 32 persones al mercat laboral gràcies al programa Treball i Formació

Aquest programa té com a objectiu facilitar la inserció laboral i millorar situacions socials condicionades per un atur de llarga durada

0
241

Un total de 32 persones han estat contractades per part de l’Ajuntament del Vendrell gràcies al programa Treball i Formació, que està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i que segons la línia pot estar cofinançat pel Fons Social Europeu. Tot i que el projecte va iniciar-se el 28 de desembre amb la incorporació de sis persones, aquest dilluns va ser el torn de les altres vint-i-sis.

Aquest programa té l’objectiu de facilitar la pràctica laboral de les persones participants mitjançant el desenvolupament de treballs de caràcter públic i interès social i la durada del contracte pot ser de 6 mesos o de 12 mesos, depenent del lloc a desenvolupar.

Aquestes accions d’experiència laboral van dirigides a col·lectius d’atur de llarga durada majors de 45 anys no perceptores de cap subsidi, de persones beneficiàries o sol·licitants de la Renda garantida de ciutadania i de dones aturades preferentment majors de 52 anys. Gràcies a aquest programa subvencionat, que incorpora pràctica laboral i formació obligatòria, 32 persones del Vendrell i de la comarca del Baix Penedès abandonen la situació d’atur per incorporar-se al món laboral.

De les 32 persones contractades, les 19 persones amb atur de llarga durada majors de 45 anys desenvoluparan els llocs de feina següents: 4 peons de manteniment, 2 oficials de construcció, 2 peons de pintura i 11  auxiliars administratius. De les 8 persones beneficiàries de la Renda garantida de ciutadania, 7 s’ocuparan de tasques de manteniment i 1 de tasques administratives. Per últim, 5 auxiliars administratives que pertanyen a la línia adreçada a dones aturades majors de 52 anys.

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, va recordar que “es tracta del programa de plans d’ocupació més important dels darrers anys amb la contractació de 32 persones que té com a objectiu facilitar la inserció laboral i millorar situacions socials condicionades per un atur de llarga durada”.

FER UN COMENTARI