El servei de Centre Obert de La Bisbal s’oferirà dos dies més a la setmana durant l’any 2019

L’equip de Govern considera prioritari poder prestar servei diari als infants contemplats per serveis socials o l’equip d’atenció a la Infància i l’Adolescència del Consell Comarcal

0
426
Imatge de l'ajuntament de La Bisbal del Penedès. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha ampliat el servei de Centre Obert al municipi. Així, si fins ara aportava 2.400€ per curs, el 2019 hi aportarà 4.755€, la qual cosa permetrà oferir el servei més dies. Com que aquesta ampliació del servei és per a l’any 2019, fins al mes de desembre encara s’oferirà tres tardes a la setmana però, durant tot l’any 2019, l’activitat es realitzarà cinc tardes a la setmana, dues hores cada dia, quan finalitzi l’horari escolar.

El Centre Obert és un servei gratuït que s’ofereix des de l’Àrea d’Acció Social del Consell Comarcal del Baix Penedès. Es tracta d‘una alternativa a l’ocupació del temps lliure dels infants que pretén donar resposta a les necessitats socioeducatives dels menors, amb la finalitat principal d’educar en el temps lliure i oferir una vivència positiva i amb valors. L’objectiu principal és la participació en el desenvolupament integral de la persona, intensificant la relació entre els infants i la relació d’aquests amb els adults.

Aquest servei, que és itinerant, es realitza en els espais que cedeix l’Ajuntament i que va dirigit, prioritàriament, als menors de la Bisbal que estan en seguiment als Serveis Socials Bàsics o a l’Equip d’atenció a la Infància i l’Adolescència del Consell Comarcal del Baix Penedès.  Aquesta assistència ve regulada en el Contracte-Programa 2016-2019 entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal del Baix Penedès. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies finança una part del projecte i la resta és finançada pels Ajuntaments i una aportació de la Diputació de Tarragona.

FER UN COMENTARI