El prestigiós Dr. Joan Massagué impartirà una conferència a la Bisbal del Penedès

El proper divendres 6 de juliol, a les 19h impartirà la conferència ‘La Bisbal  Barcelona  New York’ a l’Auditori Salbà del CMC

0
319

El proper divendres 6 de juliol, a les 19h, el prestigiós Dr. Joan Massagué i Solé impartirà la conferència ‘La Bisbal  Barcelona  New York’ a l’Auditori Salbà del CMC. Es dóna el cas que la mare de Massagué és filla de Cal Cintet de la Bisbal i, fruit dels seus vincles familiars, ha acceptat la invitació de l’alcaldessa de la Bisbal per fer una conferència per als bisbalencs i les bisbalenques.

El Dr. Joan Massagué i Solé és doctor en bioquímica, investigador i director de l’Stoan Ketting Institute (Nova York, EUA) i president del comitè científic internacional de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). Va ser nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull l’any 2017 i ha rebut nombrosos premis a la serva trajectòria, en bona part dedicada a la recerca sobre la metàstasi del càncer i la regulació cel·lular. La seva investigació ha estat clau per arribar a conèixer els mecanismes que permeten detenir la proliferació cel·lular i, així, lluitar contra la formació de tumors.

Massagué és membre de l’Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències, de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, membre de l’Organització Europea de Biologia Molecular i membre de les Reials Acadèmies Espanyoles de Medicina i Farmàcia. Ha estat distingit, entre altres, amb el Premi Nacional d’Investigació “Rey Don Juan Carlos”, el Howard Taylor Ricketts Award”, el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cultura, el Premi de la Societat Catalana de Biologia (per la seva trajectòria científica), el Premi Internacional de Catalunya i el Premi d’Honor Lluís Carulla.

FER UN COMENTARI