El Consell Comarcal posa en marxa la Taula per la Formació al Baix Penedès

La primera reunió es farà el dia 6 de febrer a les 9:30h a l’EMMPAC

0
159

El proper 6 de febrer es posarà en marxa la Taula per la Formació del Baix Penedès amb l’objectiu central d’adequar qualitativament i quantitativa el sistema de formació professional reglada i no reglada a la comarca del Baix Penedès per aconseguir millorar la formació mitjana de la població, i adequar les noves propostes formatives a les necessitats de les empreses mitjançant el treball coordinat de tots els agents públics i privats en la matèria, en benefici d’una major ocupació comarcal i disminuir el nombre de persones a l’atur.

En aquesta primera reunió es vol captar la visió del teixit empresarial comarcal.
Per això està oberta a la participació d’empreses, directors de RRHH, autònoms… A més de representants de l’Administració Pública i dels Centres de formació. En un primer pas es vol fer una diagnosi molt acurada de les necessitats empresarials i formatives, detectar mancances de formació, i oportunitats de futur.

Amb la informació obtinguda, s’elaborarà i difondrà un Mapa de formació comarcal que recopilarà tota l’oferta formativa del Baix Penedès i optimitzarà la mateixa. A la vegada, es crearà un sistema de coordinació entre els agents de formació de la comarca: la Taula de Formació del Baix Penedès amb l’objectiu específic de reduir actuals duplicitats i ineficiències en els diferents tipus de formació que s’ofereix, adequar la oferta anual de programes de formació professional a les necessitats de les empreses i les possibilitats reals d’ocupació de les persones i millorar els programes de pràctiques per tal de facilitar la inserció laboral de persones amb dificultats per trobar feina. Un altre objectiu que s’estudiarà serà la realització d’una Fira Comarcal de Formació i Ocupació.

Aquesta Taula es coordinarà des del Departament d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès. La reunió serà el dia 6 de febrer a les 9:30h a la Sala d’Actes de l’EMMPAC l’Escola Municipal de Música del Vendrell, Passatge del Tívoli 3-7. Tothom que hi vulgui participar ha d’enviar un correu a l’adreça: plaestrategic@baixpenedes.cat amb el nom i l’empresa o entitat que representa. Per qualsevol consulta us podeu dirigir a les oficines del Consell Comarcal.

FER UN COMENTARI