Calafell dedica una plaça a Lola Boronat, la veïna més antiga del nucli de Segur

Serà la plaça existent davant de l’estació de ferrocarril, fins ara coneguda popularment com a plaça del Baixador

0
707
Imatge de Lola Boronat. Foto: Aj. de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat dedicar una plaça a Dolors Boronat Guivernau, la veïna més antiga del nucli Segur. Serà la plaça existent davant de l’estació de ferrocarril, fins ara coneguda popularment com a plaça del Baixador. L’acord honora la Lola com a història vivent de Segur.

Lola Boronat va nàixer el 28 de juliol de 1926. Quan tenia cinc anys va anar a viure amb els seus oncles a la Masia de la Casa Nova de Segur, de la qual la família eren masovers des de feia 200 anys. Tota la resta de la seva vida, Boronat ha viscut a Segur, tot sent testimonis dels canvis vertiginosos experimentats per aquest nucli, des del seu inici com una gran finca amb dues masies de masovers al creixement urbanístic iniciat el 1946, el boom turistic dels 60 i el desenvolupament posterior.

Quan la pressió urbanística va fer impossible viure del conreu de la finca original, la Lola Boronat va dedicar-se a la venda de butà i a cuidar els xalets dels estrangers. Va esdevenir una font d’informació de tot el que passava a Segur, ja que coneixia la zona com ningú. Per aquesta trajectòria, va ser pregonera de la festa major de Sant Miquel anys enrera.

L’acord s’ha aprova amb setze vots a favor (CiU, PSC, PP, UAM i regidor no adscrit) i quatre abstencions (CUP, ERC i Ciutadans).

FER UN COMENTARI