ATENCIÓ: Interior autoritza finalment la protesta contra el peatge de la C-32

Aquest divendres tothom és convocat a les 20 hores a l’accés de l’autopista de Cubelles. El tall es farà al carril de sortida, sense envair el carril d’entrada, i sempre darrera de les barreres del peatge

0
3246

El departament d’Interior de la Generalitat ha autoritzat finalment, a primera hora de la tarda, les protestes convocades per a aquest divendres 28 de juliol i per al proper 11 d’agost a l’autopista C-32. No es podrà tallar la calçada central, a la zona del peatge de Cubelles, però sí el vial de sortida, direcció sud, també a Cubelles, i durant 30 minuts (de 20 a 20.30 h). Els organitzadors han acceptat aquesta alternativa.

La Coordinadora Calafell, junt amb la Plataforma per la Mobilitat de Cubelles i la Coordinadora Vilanova, portaven setmanes negociant amb Trànsit i els Mossos d’Esquadra aquesta mobilització. Després d’un periple burocràtic, Interior va denegar el permís ahir dimecres al migdia. Però una nova petició d’avui mateix ha desencallat la situació, amb l’acord per canviar el punt exacte de la protesta.

Així doncs, aquest divendres tothom és convocat a les 20 hores a l’accés de l’autopista de Cubelles. El tall es farà al carril de sortida, sense envair el carril d’entrada, i sempre darrera de les barreres del peatge. Es prega tothom que respecti aquestes indicacions, així com les que donin en situ els Mossos d’Esquadra per presevar la seguretat de tothom, també la dels propis manifestants.

Les entitats convocants volen denunciar de nou el col·lapse en què es troba la C-31, que travessa pel mig dels municipis, i reclamen a la Generalitat que adopti mesures que afavoreixin l’ús de l’autopista. Recorden que, mentre la C-32 està pràcticament buïda per un dels peatges més cars d’Europa, la carretera suporta un trànsit de més de 25.000 vehicles diaris. Una situació que, a més, ha disparat el nombre d’accidents a la C-31. Les converses amb la Generalitat per aixecar les barreres es troben en un punt mort i d’aquí la reiteració de les protestes.

FER UN COMENTARI