Aqualia convoca els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escola Ull de Vent al 16è Concurs Digital Infantil

Es tracta d’un concurs de dibuix que treballarà el lema “El viatge imaginari de l’aigua des de la natura fins a casa teva”

Aqualia, l’empresa que gestiona el servei d’aigua a la Bisbal del Penedès, ha organitzat la 16a edició del Concurs Digital Infantil “Aigua per a grifus” a través del microsite www.aiguaperagrifus.cat  amb l’objectiu de posar en valor el treball diari que representa portar l’aigua des de la natura fins a l’aixeta de casa. Al concurs hi poden participar els nens i les nenes de 3r i 4rt de primària dels municipis on Aqualia presta servei i, per això, s’ha convidat als alumnes de l’Escola Ull de Vent a participar-hi.

Els alumnes han de dibuixar com és el seu entorn, ple de color i de vida, gràcies a l’aigua potable que arriba a les seves cases, parcs, ciutats… D’aquesta manera es pretén fer pedagogia sobre la importància de disposar d’aigua de qualitat i en quantitat i sobre la feina que suposa agafar l’aigua de la natura i portar-la fins a les llars. Els organitzadors del concurs han explicat que la intenció és que els més petits valorin que “tenir aigua a casa no és senzill” i que “coneguin totes les fases que componen el cicle integral de l’aigua”.

El Concurs, que enguany arriba a la seva 16a edició, és de dimensions internacionals ja que també es convoca a Portugal, Itàlia i la República Txeca, països en els quals Aqualia està present gestionant el cicle integral de l’aigua en diversos municipis i territoris. La data límit per a dissenyar i presentar la seva proposta és el 27 d’abril i els participants opten a aconseguir 10 premis individuals (10 tauletes  Samsung 7”, una per cada nen guanyador), 250 premis per als nens finalistes (una càmera de fotos aquàtica per nen) i un premi col·lectiu per a l’escola, consistent en una targeta de 1.000€ per a material educatiu. El nom dels guanyadors es farà públic, a partir del 16 de maig, a web d’Aqualia (www.aqualia.com) i també es podrà consultar a les oficines d’Aqualia i al compte de Twitter del certamen @ConcursoDMA

El concurs infantil s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que regularment desenvolupa Aqualia amb escoles, instituts i centres universitaris per donar-los a conèixer les fases del cicle de l’aigua i educar en un ús i consum més responsable d’aquest recurs.