Alumnes de l’Institut Camí de Mar de Calafell, protagonistes del Dia Mundial de la Donació d’Òrgans a Tarragona

Han participat en la jornada organitzada per l’hospital Joan XXIII i han fet un treball de recerca sobre els transplantaments

0
340
Imatge dels alumnes de l’Institut Camí de Mar de Calafell. Foto: Aj. Calafell

Un grup d’alumnes de l’Institut Camí de Mar de Calafell han esdevingut protagonistes de la commemoració a Tarragona del Dia Mundial de la Donació d’Òrgans i Teixits. Estudiants que quart d’ESO del centre calafellenc van participar en la jornada organitzada per l’hospital Joan XXIII, ja que els transplantaments són el tema del seu projecte de recerca, que culmina aquesta etapa educativa.

El grup va poder parlar amb professionals sanitaris i també conèixer de primera mà el testimoni d’una receptora d’un òrgan. Una experiència que, des de l’Institut Camí de Mar, consideren molt útil per al seu treball de recerca, però també enriquidora personalment.

En aquesta jornada, s’han donat dades sobre les donacions d’òrgans. Aquest any 2019 (a data 31 de maig) han pujat els donants vàlids a la demarcació de Tarragona, de 5 l’any 2018 a 9 l’any 2019, tot i que també han pujat les negatives familiars, d’una a tres.

Pel que fa als trasplantaments, també fins el 31 de maig, han pujat de 40 l’any 2018 a 44 l’any 2019, augmentant especialment els trasplantaments de ronyó, de 24 a 30. Els trasplantaments de fetge han baixat lleugerament, de 12 a 9, s’ha fet un cardíac i un de pàncrees, trasplantaments que l’any 2018 no es va realitzar cap d’aquests dos òrgans. Els trasplantament pulmonars han passat de 4 l’any 2018 a 3 l’any 2019 (recordem dates d’1 de gener fins a 31 de maig).

FER UN COMENTARI