El jutge del ‘3%’ investiga suposades pressions d’una alt càrrec de Governació a pèrits judicials

Avatar photo

Montserrat Mundi hauria demanat a càrrecs del departament el contingut dels seus informes sobre possibles irregularitats en ajuntaments de CDC però el departament ho nega

El jutge del Vendrell que investiga l’anomenat ‘cas del 3%’ ha ordenat investigar les suposades pressions a tres pèrits judicials per part de Montserrat Mundi, directora general d’Administració Local del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat i exalcaldessa de Sant Quirze del Vallès per CiU. La Direcció General d’Administració Local va proporcionar, a petició del jutge, quatre pèrits que treballen en aquest organisme perquè avaluessin expedients de contractació dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni, Lloret de Mar i Figueres, a la recerca de suposades irregularitats en adjudicacions públiques que podrien haver servit per finançar CDC. Segons tres pèrits de Governació, Mundi els hauria intentat controlar el contingut dels seus informes, que formen part de la causa secreta que investiga el jutge Josep Bosch. No obstant, fonts del departament han negat qualsevol tipus de pressió als treballadors públics i emmarquen parcialment la motivació de les denúncies en un conflicte laboral.
El tècnic que va informar sobre els expedients de Sant Cugat, l’exsubdirector general d’Assistència Jurídica i Règim Local, va fer constar en el seu informe que el va emetre “amb total independència, malgrat els requeriments d’informació” de Mundi, cosa que va aixecar les sospites de la Guàrdia Civil, que va comprovar si van existir pressions. Segons va declarar davant de la Guàrdia Civil, Mundi li va dir: “Sempre serà millor que el controlem nosaltres que no pas altres, així ho podrem controlar millor”, i que no havia de sortir res que no fos “supervisat” per ella.
Quan el pèrit s’hi va negar recordant-li que l’informe només el podia veure el jutge per estar sota secret, Mundi li va retreure que ocupava un lloc de confiança, que “el mínim que se li podia exigir era lleialtat i que informaria de la seva negativa a facilitar el contingut de l’informe a la consellera Meritxell Borràs”. També va assegurar que va rebre “nombrosos recordatoris de com portava l’informe”, el que va percebre com “una voluntat d’interferir en la seva independència”.Aquest tècnic va deixar voluntàriament el seu càrrec al trobar una altra feina al sector privat al setembre del 2016, però assegura que li van denegar l’excedència sense “fonament” ni altres “antecedents”, per la qual cosa ha presentat un recurs al jutjat. Abans de deixar el seu càrrec, Mundi li va dir que, com que havia fet l’informe en horari laboral, “abans d’anar-se’n, havia de donar-li el que tenia fet” i “dir-li a la resta de tècnics que l’hi deixessin veure”. Després de consultar-ho amb el jutge, no ho va fer.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Alumnes de l’EMMPAC protagonitzen el concert “Cosint cançons”, el proper dissabte, a l’Auditori Pau Casals

Notícia següent

L’ajuntament d’Albinyana fa una caminada popular durant el 1r de maig

Notícies relacionades