Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Santa Oliva promou la recerca dels desapareguts de la Guerra Civil Espanyola a través del Banc de l’ADN

Avatar photo

L’objectiu del projecte és facilitar a les famílies que busquen parents desapareguts a la Guerra Civil Espanyola

El 31 de març de 2016, El Ple municipal de l’Ajuntament de Santa Oliva va aprovar, per unanimitat, donar suport a la iniciativa del Banc d’ADN de la Universitat de Barcelona.

L’objectiu del projecte és facilitar a les famílies que busquen parents desapareguts a la Guerra Civil Espanyola, la recollida de mostres d’ADN significatives de cada família, i poder comparar-les amb les restes no identificades de les fosses comunes exhumades.

La iniciativa del projecte és a càrrec del Laboratori de Genètica Forense de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona juntament amb aportacions de Solidaritat UB i de l’Observatori de Bioètica i Dret de la UB.

L’Ajuntament també es va comprometre a difondre el projecte a la ciutadania per tal de què el conegui i així contribuir a fer més eficient la tasca científica, arribant a l’objectiu final que és el de la identificació.

Complint amb aquest compromís, el proper divendres 28 d’abril, a les 20 hores tindrà lloc a la sala d’actes del Monestir de Santa Maria de Santa Oliva la presentació del projecte “L’ADN de la memòria: Banc d’ADN de la UB de víctimes de la Guerra Civil Espanyola” a càrrec de Roger Heredia, membre impulsor del projecte. L’acte és obert a tothom que hi vulgui assistir.

Durant l’acte de presentació s’oferirà la projecció del documental “Camí d’un protocol” i finalment hi haurà un col·loqui entre els assistents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ASPID porta a terme avui dijous, dia 20 d’abril la VI Vetllada Poètica de Sant Jordi

Notícia següent

Nova xerrada de l’Escola de mares i pares sobre els beneficis i inconvenients del càstig

Notícies relacionades