El protocol contra les violències sexuals incidirà en l’oci nocturn i esdeveniments culturals de Calafell

L’Ajuntament s’adhereix al programa preventiu del departament d’Interior de la Generalitat

0
135
Imatge de la Festa Major d'enguany. Foto: Aj. Calafell

La junta de govern de l’Ajuntament de Calafell ha acordat adherir-se al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del departament d’Interior de la Generalitat. El conveni es signarà a principis del proper mes de setembre i permetrà a l’Ajuntament accedir gratuïtament a un programa de formació per a totes les persones involucrades en la seguretat del lleure nocutrn i l’organització d’esdeveniments culturals: policia local i altres cossos de seguretat, personal tècnic municipal, seguretat privada…

Aquesta formació també inclourà el personal de restauració i d’oci que està de cara al públic. És un col·lectiu molt important, ja que sovint són la “primera línia” en els espectacles públics.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament, Helena Rubio, explica que el protocol començarà a aplicar-se al municipi a principis de l’any vinent. “Prèviament es formarà a totes les persones concernides, perquè la prevenció de les violències sexuals, no diguem l’atenció a les víctimes, requereix una actuació professional i amb la formació adequada. No n’hi ha prou amb la bona voluntat”, afegeix Rubio.

La regidora afegeix: “Treballarem en la prevenció i en l’assessorament. I quan hi hagi un cas d’assetjament, no diguem d’agressió, actuarem. Aquest és un projecte ambiciós, amb moltes tecles a tocar, una d’elles el punt lila”.

FER UN COMENTARI