El ple de Calafell aprova tenir la Plaça de l’U d’Octubre

Així mateix es ratifica els tres nous noms femenins que s'han posat al Centre Cívic Montserrat Civit, Plaça Anna Ortoll i Plaça Josefa Mitjans

0
188
Imatge del ple ordinari del mes de gener de Calafell. Foto: Calafell TV
Circ Raluy Legacy 728×90

El ple ordinari del mes de gener de l’Ajuntament de Calafell ha ratificat el “bateig” de diferents carrers, places i equipaments. Les noves denominacions són fruit de mocions aprovades en els plens dels darrers mesos, que posteriorment han hagut de passar pel tràmit de la ponència del nomenclàtor de carrers. Aquest tràmit clou amb l’acord plenari.
La ponència del nomenclàtor ha decidit no efectuar cap canvi de numeració en el cas de les vies, per tal d’evitar molèsties al veïnat.
Aquestes són les noves denominacions:
–Plaça de l’U d’Octubre. És la plaça situada al carrer Sant Pere, davant de les dependències municipals del nucli de la Platja. El nom recordarà els fets de l’1 d’octubre de 2017.
–Centre Cívic Montserrat Civit. Serà el nom del nou espai cultural i social que s’està acabant d’habilitar al Port de Segur. Estarà dedicat a Montse Civit, vinculada a les entitats del nucli de Segur durant prop de 50 anys. Havia passat per la Penya Barcelonista de Segur, l’Ampa de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer, la Unió Esportiva Segur, l’Associació de Veïns i Propietaris, l’Esbart Dansaire o Calafell Ràdio.
–Plaça Anna Ortoll. Situada a la confluència del carrer Mallorca i l’avinguda Mossèn jaume Soler, al nucli de la Platja. Anna Ortoll Ortoll va ser la primera dona a esdevenir regidora de l’Ajuntament. Va ser-ho pel PSC i és especialment recordada per la seva tasca.
–Plaça Josefa Mitjans. És la plaça existent entre el Clos del Becu i el carrer Torredembarra, al nucli del Poble. Josefa Mitjans va ser la presidenta de la Creu Roja de Calafell durant molts anys.
Els tres nous noms femenins són també un acte en pro de la igualtat, ja que actualment només un 10% de vies municipals amb noms de persones, porten un nom de dona.

FER UN COMENTARI