Antonio García: “Participar a Vendrell”

La remodelació de la plaça Trillas, el Tabaris i el seu entorn,   haurà d’impulsar canvis importants amb el segell de la gent del municipi, donat que aquest projecte en una part,  el faran a traves d’un procés de participació ciutadana.   Si realment  una vegada hagin votat i decidit el que volen el vilatans i vilatanes, el govern compleix amb la voluntat del poble i fa el que li diu el poble. Per que el veritable problema de fer un procés participatiu, no es fer-lo, ni tan sols es pagar el cost  econòmic que tingui,  donat que  fer participar a la gent, sempre es guanyar. El veritable problema penso jo que es,  quan fas un procés participatiu i una vegada el finalitzes el procés, no fas res del que has dit que faries i deixes a la gent tirada, sentint que una vegada mes, han perdut el temps amb la  seva participació.

Això possiblement  deuen pensat tots aquells vilatans i vilatanes de Vendrell,  que van participar al procés participatiu del Parc del Botafoc al Marc  2017, vist que ara per ara els terrenys on hauria d’haver aquest parc hi ha terra i brutícia i el nostre ajuntament, mes enllà de plantar unes oliveres a un extrem,  segueix fent-lo servir d’aparcament dissuasori sense fer res mes  per millorar aquest punt del nostre municipi, que hauria de ser un pulmó verd i no un altre font contaminant de vehicles i de deixalles.

Ens que ens trobem a les acaballes de la legislatura, endinsant-nos  a l’últim tram  i en comptes de trobar-nos que  els terrenys  del Botafoc, s’han convertit  en un parc per tots els vilatans i vilatanes, una de les raons per las quals es va fer aquest procés participatiu;  no hi ha res de res i en el que encara es pitjor, el mateix govern posa en marxa un   altre procés participatiu a la vila, que no sabem del tot cer com acabarà, per que la gent dels la zona de mar te d’altres prioritats.

El que es segur, que per la seva magnitud i en el període que ens trobem, aquest govern que tenim ara, no els tirarà en davant, ni el projecte del parc del Botafoc, ni el de la plaça Trillas, per que el que queda de legislatura no dona per tant.  En el cas del parc del Botafoc, la qüestió en la meva opinió es sagnant,  donat  si res no canvia la cosa, es va  esperonar a la gent i cloent-hi als infants,  a participar per no fer res de res, i això no es dolent per la gent que li agrada participar, per que el missatge que se’ls envia es que de res serveix participar. Encara que segur que fins i tot els que han governat fins aquesta legislatura, en el seu programa electoral no dubtaran en dir que els seus grups politics a la pròxima legislatura faran un gran parc.

Antonio Garcia Leal
Portaveu de la Xarxa Vendrellenca