Endesa inverteix 265.000 euros per controlar a distància deu línies elèctriques del Camp de Tarragona

La mesura permet estalviar temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del període d’interrupció del subministrament

Endesa ha finalitzat recentment els treballs que permeten controlar a distància, a través de telecomandaments, deu línies elèctriques de mitjana tensió del Camp de Tarragona. L’objectiu d’aquesta actuació és incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 59.000 clients repartits entre deu municipis de les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

En concret, els treballs, que ha tingut una inversió superior als 265.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit a instal·lar sistemes de telecontrol –que funcionen mitjançant equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions– a 21 centres de transformació ubicats a diferents punts estratègics de la xarxa elèctrica d’aquestes quatre comarques. El nou sistema permet detectar les anomalies que es puguin produir en qualsevol punt de les línies elèctriques implicades i guanyar, de forma substancial, velocitat d’actuació davant de les possibles incidències.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia al Camp de Tarragona com un pas més per dotar la infraestructura elèctrica de les seves comarques dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. En total, la millora beneficiarà els municipis de Tarragona, al Tarragonès, Bellvei, El Vendrell, Banyeres del Penedès i Calafell, al Baix Penedès, Pontils, Montblanc i Vimbodí, a la Conca de Barberà, i Valls i Vila-rodona, a l’Alt Camp.