200 ciclistes participen a la IX Cursa Social Baix Penedès

El francès Corentin Navarro s'imposa a l'esprint en la IX Cursa Social Baix Penedès

0
299
Imatge dels ciclistes participants. (Cedida)
ECOBP – Bellvei 728×90

Amb una participació de 200 ciclistes ahir es va celebrar ahir la IX Cursa Social Baix Penedès. Cal destacar que aquesta és la primera cursa que esgota les inscripcions en el que va de temporada a Catalunya. Hi van  participar molts corredors de la província de Tarragona. Entre d’altres clubs, La Penya Ciclista Baix Penedès, organitzadora del gran esdeveniment ciclista, va competir amb 2 ciclistes, Runnbikes del Vendrell Club Esportiu (8), Camp Clar de Tarragona (6). L’organització SmartDry fundada l’any 2018 amb divisió en els Països Baixos (Holanda) i Espanya (Girona) va participar amb 21 corredors. En aquesta edició van participar un total de 41 ciclistes de fora de les nostres fronteres, el què representa que aquesta cursa, tot i que amb molt poques edicions,  s’ha fet un lloc en el món ciclista a nivell europeu.

El recorregut de la Cursa era d’un total de 77 quilòmetres i constava de tres voltes que passaven per diferents municipis del Baix Penedès. A la primera volta no hi va haver cap intent de fugida, es va rodar molt ràpid,  però el gran grup no es va esquerdar. A la segona volta, a la població de la Bisbal del Penedès, hi  estava col·locada la Meta Volant, on es va imposar en solitari, després de saltar de l’escamot uns quilòmetres abans, Llibert Sendrós Juve, del Repetxó Club Ciclista de Vilafranca.

A poc a poc va anar obrint forat coronant el port de Santa Cristina de tercera categoria, que té una longitud de 4 quilòmetres i un desnivell mitjà de 3,8% i algun pic de 7/8%. Un port senzill i fàcil de pujar, que va fer molt de mal als ciclistes ja que venien amb l’adrenalina i les pulsacions al màxim perquè fins al començament del port el grup de cap havia superat la mitjana de 45 km./h. Llibert, va passar per la pancarta de Premi de la Muntanya amb una diferència d’un minut respecte a dos corredors que van saltar del pilot pujant. El cap del grup va coronar a 2 minuts i 15 segons de Llibert. A partir d’aquí i faltant 21 quilòmetres per a la meta, van baixar des de la Juncosa de Montmell a la Bisbal del Penedès a velocitat de vertigen. A poc a poc es van anar reduint les diferències de tal manera que a falta de 3 quilòmetres, Llibert va ser agafat per Albert Masana Solé, de Montsià Club Eportiu i Corentin Navarro, Under23-Sub 23 de l’equip francès Vel Sprint Narbonnais. Aquests tres corredors es van disputar el triomf a l’esprint. Van passar per la pancarta de meta en primera posició Corentin Navarro, segon Albert Masana, amb el mateix temps i tercer Llibert Sendrós, a 5 segons. El cap de l’escamot encapçalat per Joan Font Bartolí, que va fer quart, va entrar a 20 segons del guanyador. En la categoria de corredors locals van participar: Javier Ornia, Manu Arroyo, Aitor Casas, Sergi Guasch i Juanjo Sarmiento que es va emportar el primer premi (Runnbikes del Vendrell Club Ciclista).

Els premis van ser lliurats per diferents personalitats, de la comarca del Baix Penedès, com Martí Carnicer (alcalde del Vendrell), Josep Maldonado (president de la Taula Assessora d’Esports de la Generalitat), Kenneth Martínez (regidor d’Educació i Promoció Econòmica), Ferran Trillas (regidor d’Esports del Vendrell) Quim Nin (alcalde d’Albinyana i vicepresident de la Diputació de Tarragona), Joan Sans (alcalde de l’Arboç) i Agnés Farré (alcaldessa de la Bisbal del Penedès). El bon temps va acompanyar a la serp multicolor i al nombrós públic que es va congregar en passar els ciclistes pels municipis, però sobretot a l’avinguda Josep Carner del Vendrell per veure l’arribada, i el lliurament de trofeus a la Rambla. Els trofeus es van lliurar en un Camió Podium amb speaker a l’estil de les tres grans com Giro, Tour i Vuelta a Espanya. La comarca del Baix Penedès va viure una gran jornada de ciclisme.

FER UN COMENTARI