Entrevista a Ester Bartra i Urpí, candidata de SOM Bonastre a l’Alcaldia

Avatar photo
Imatge d’Ester Bartra i Urpí, candidata de SOM Bonastre a l’Alcaldia. Foto: Cedida

Què és i com neix SOM Bonastre?

Aquesta iniciativa neix ja fa uns mesos amb l’impuls de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. S’havia anunciat que la candidatura actual no es presentava a la re-elecció, així que, tot un grup de persones, ens vam posar a treballar per poder presentar a Bonastre una alternativa a l’ajuntament que fos plural, transversal, oberta i unitària. Amb esforç, molta feina dia rere dia, reunions i trobades, avui us podem presentar “SOM Bonastre” com una formació totalment preparada per encapçalar la gestió del municipi, tal com l’haviem imaginat i al servei de la gent.

Com us definiríeu com a grup?

Més que un grup, som un equip de bonastrenques i bonastrencs amb una nova mirada política, amb il·lusió i motivació per tal de construir un ajuntament sobirà, amb que els habitants s’hi identifiquin i s’hi trobin a gust. Som un equip implicat i amb ganes de treballar. Comptem amb persones amb formació tècnica, compromeses amb associacions culturals, emprenedores i també una gran experiència en organització política i gestió de grup. Hem construit un equip de dones i homes molt vàlid, potent i equilibrat en tots els sentits.

I, com vas decidir encapçalar SOM Bonastre?

Sempre he pensat que per poder canviar les coses o per deixar-les igual, tant és, cal fer quelcom més que queixar-nos des del sofà de casa, cal implicar-se, cal treballar i participar. L’ANC em va brindar l’oportunitat de formar part d’aquest projecte i no vaig saber dir que no. Després, amb tot l’equip de SOM Bonastre, vam valorar qui podia encapçalar la candidatura perquè Bonastre pogués ser allò que vol ser. Una de les nostres principals motivacions és l’equitat i pensem que, una dona al capdavant de l’ajuntament, pot representar aquest valor en molts aspectes. Pot ser l’empoderament que Bonastre necessita per tal de ser un referent del desenvolupament sostenible i rural. Personalment vaig pensar que acceptar la proposta era una oportunitat per aprendre, per créixer i un homenatge als meus avis materns, que eren de Bonastre. Ells em van ensenyar a ser com sóc i també a estimar aquest racó entranyable de Catalunya.

Com definiries Bonastre?

Uff… serà difícil fer-ho en poques paraules! És un lloc magnífic, de fet. Bonastre és petit però amb voluntat de crèixer. Abraçat per la Vinya i La Font de la Gavatxa, és un poble acollidor, aprop del mar i la muntanya, situat en un emplaçament idílic al bell mig del Massís i, a més a més, amb els serveis necessaris per poder-hi viure. Què més volem?

Trobo que com a definició està prou bé…

Doncs ara, imaginem que podem potenciar encara més tots aquests privilegis. Augmentar els serveis de que dispossem. Fer-ho encara més atractiu u per atraure turisme de qualitat, eixamplar serveis de transport públic, millorar l’oferta cultural, crear un entorn participatiu on les ciutadanes i ciutadans puguin dir-hi la seva i participar de la pressa de decissions que afecten el municipi. Treballar per una escola de qualitat, tenint en compte joves i grans… I tot això, preservant l’entorn i respectant el medi que ens envolta. Oi que sona bé? Doncs això és precissament el que farem si comptem amb la confiança de la gent.

Entrevista cedida

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Obra Social “la Caixa” i l’Associació Esportiva Filirun col·laboren amb la Fundació Santa Teresa del Vendrell

Notícia següent

Som Poble-ERC reivindica la necessitat d’acabar la construcció del Casal de Gent Gran

Notícies relacionades