Un informe revela l’impacte negatiu dels peatges de la C-32 sobre les comarques del Garraf i el Baix Penedès

Aquest estudi mostra l'impacte econòmic i el perjudici que es repercuteix en tot el Penedès Marítim al no tenir cap via ràpida gratuïta

0
856

El Consell Comarcal del Garraf ha presentat aquesta setmana l’informe “Estudi dels efectes dels peatges de l’autopista C-32 a les comarques del Garraf i el Baix Penedès”. Des del Consell Comarcal del Baix Penedès es vol agrair a la Diputació de Barcelona la seva contribució econòmica per tal de poder realitzar aquest estudi. El conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, fa extensiu el seu agraïment a l’administració comarcal del Garraf i a la seva presidenta, Glòria Garcia, ‘el fet d’incloure el tram baixpenedesenc de la C-32 en aquest estudi’. Jaume Casañas assegura que ‘aquest estudi aporta dades que reforcen les reclamacions del territori i mostren com l’eix del Penedès Marítim, entre Sitges i El Vendrell, no té cap via ràpida gratuïta que permeti una mobilitat en quantitat i qualitat’. A més, el conseller comarcal afegeix que aquest tram ‘és el que més densitat poblacional presenta de la Vegueria Penedès’. Jaume Casañas recorda també que ‘el més important és treballar per a una mobilitat segura, ja que la C-31 passa pel mig dels nostres municipis, transformant una carretera en un carrer’.

L’estudi respon a la voluntat dels ajuntaments i de les entitats del teixit econòmic i social de la comarca de conèixer els efectes i impactes dels peatges de la C-32 a les economies territorials del Garraf i del Baix Penedès. El principal objectiu de l’estudi és determinar els impactes negatius i positius que suposen els peatges de l’autopista en el desenvolupament i l’ocupació d’empreses, i en la competitivitat i atracció de possibles activitats interessades en el territori. Així mateix, l’informe persegueix determinar el valor òptim del cost del peatge que seria suportable per a les activitats econòmiques implantades, i comparar la pèrdua de competitivitat en relació a altres territoris amb infraestructures similars.

L’estudi s’ha realitzat entre els mesos d’octubre de 2017 i maig de 2018, i ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Penedès, representants d’entitats i plataformes i d’empreses de les dues comarques, mitjançant enquestes de participació.

FER UN COMENTARI