Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La Bisbal del Penedès ha celebrat la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació

Avatar photo

La Bisbal ha programat diverses activitats amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de la població de la Bisbal, incrementar i potenciar el teixit comercial i empresarial local i oferir formació adequada a les necessitats de les empreses

Imatge d’una de les jornades de la segona setmana de l’ocupació. Foto: Aj. La Bisbal del Penedès

La Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha celebrat, per segon any consecutiu, la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació, un esdeveniment que pretén potenciar la interacció de l’administració local amb les empreses, els comerços, els emprenedors, els autònoms i les persones desocupades amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de la població de la Bisbal, incrementar i potenciar el teixit comercial i empresarial local i oferir formació adequada a les necessitats de les empreses. Enguany, la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ha centrat part de les seves activitats en els polígons inclusius, ja que fa pocs mesos l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, juntament amb la Federació Empresarial del Gran Penedès i la Fundació Santa Teresa del Vendrell, va posar en marxa el projecte Integra’ls amb l’objectiu d’ocupar persones amb risc d’exclusió als polígons industrials de la Bisbal.

Els actes de la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació de la Bisbal del Penedès van començar el dijous 21 de març amb una sortida a la Fira d’Ocupació de Tarragona en la qual van participar una quarantena de demandants de feina inscrits al SOM Bisbal.

El dilluns 25 de març va tenir lloc la presentació d’ACTUA, una empresa cooperativa penedesenca que treballa en projectes socioeducatius en l’àmbit agrari i vitivinícola. L’acte era especialment interessant per a aquelles empreses que es dediquen al món de l’agricultura o dels cellers i va estar centrat, principalment, en projectes educatius per potenciar l’especialització en aquests àmbits i l’ocupabilitat.

El dimarts 26 de març va tenir lloc un sopar-col·loqui que va comptar amb la participació de diversos comerciants locals. L’objectiu de l’acte era apropar l’administració als comerços i que, les persones que els regenten, poguessin fer arribar els seus dubtes, les seves idees i les seves inquietuds a l’Ajuntament de la Bisbal, alhora que es generava debat, entre els comerciants, sobre les oportunitats i les necessitats del comerç local.

El dimecres 27 de març, al matí, va tenir lloc la Fira d’Ocupació de la Bisbal que organitza la Cambra de Comerç. Prop d’un centenar de demandants de feina van visitar la fira, ubicada al CMC, i van poder contactar amb diverses empreses de l’àmbit dels recursos humans que els van oferir assessorament. A més, la fira va comptar amb les intervencions de diversos conferenciants que van abordar temes com la cerca activa de feina, les entrevistes de treball, el currículum vitae i la carta de presentació, l’actitud o la motivació.

El dimecres 27 de març, a la tarda, el CMC va acollir una taula rodona del col·lectiu Dones d’Empresa que va comptar amb la participació de tres dones empresàries: Mary Herrera, directora del Petit Bistrô Segur; Glòria Planas, gerent de Yola Organitza i Yola Apartaments; i Cristina Bundó, propietària i directora de Mas Llagostera. Les tres empresàries van explicar les seves experiències vitals relacionades amb l’emprenedoria, posant especial èmfasi en el treball, la constància, la capacitat de resolució, el tracte humà i la passió per la feina.

El dijous 28 de març, al matí, va tenir lloc una jornada dedicada als polígons inclusius, que es va centrar en la importància de la Responsabilitat Social de les empreses i en el projecte Integra’ls. A l’acte s’hi van convidar les empreses dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès i altres administracions i va dividir-se en tres parts. En la primera, l’alcaldessa Agnès Ferré va donar la benvinguda als assistents i, tot seguit, va donar pas a Josep Maria Canyellas, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i organitzacions, que va oferir una xerrada centrada en la importància de la RSE en les empreses, tot mostrant exemples de diverses empreses que havien innovat en aquest camp. Tot seguit, el secretari general de la FEGP, Isidre Also; l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré; i el director general de la Fundació Santa Teresa, José Carlos Eiriz; van presentar el projecte Integra’ls als assistents i van parlar de les primeres passes del projecte. Per últim, es va projectar un vídeo centrat en les primeres passes del projecte Integra’ls i en la primera formació que s’ha dut a terme (amb usuaris del projecte Integra’ls i del pla PICE de la Cambra de Comerç de Tarragona) per treballar a l’empresa bisbalenca Bugaderia Neutral. A continuació es va fer una nova taula que va comptar amb la participació d’Àngels Ferrer, gerent de la Bugaderia Neutral; Josep Oriol Fernàndez, responsable de logística i formació de la Cambra de Comerç de Tarragona; i Arantzazu Longares, tècnica d’Ocupació del SOM Bisbal. Val a dir que l’acte també va comptar amb un coffee break que va facilitar la interacció entre els assitents.

El dijous 28 de març, a la tarda, el CMC va acollir la presentació d’una empresa del polígon industrial. L’any passat es va convidar Idiada i, enguany, l’empresa que s’ha presentat ha estat GCR Group, una empresa de la Bisbal que compta amb unes instal·lacions de 86.000 m2 dedicades al desenvolupament de compostos plàstics i masterbatch minerals de carbonat càlcic, talc i derivats del silici, entre altres especialitats. L’acte va ser conduït pel director comercial de l’empresa, Miquel Alegret.

El divendres 29 de març va tenir lloc una sortida a la Fundació Santa Teresa del Vendrell. Diverses persones es van desplaçar en bus, des de la Bisbal, per conèixer les instal·lacions d’aquesta entitat d’iniciativa social. El director general de la fundació, José Carlos Eiriz, va oferir una xerrada sobre la història de la fundació i els projectes en els quals treballa i, tot seguit, va mostrar les instal·lacions als assistents.

L’alcaldessa i responsable de l’àrea d’Ocupació, Agnès Ferré, ha explicat que creu que “durant la fira es creen sinergies molt interessants entre els diferents actors que intervenen en matèria d’ocupació i això és molt positiu tant pels demandants de feina com per a aquelles empreses que cerquen perfils professionals concrets” i ha afegit que “tot i que la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació només se celebra durant uns dies concrets de l’any,  val la pena recordar que el SOM Bisbal està obert tot l’any perquè s’hi puguin adreçar totes aquelles persones que busquen feina i totes aquelles empreses que necessiten treballadors”. El SOM Bisbal està ubicat a la plaça de l’Església de la Bisbal del Penedès, a la segona planta de l’Hotel d’Entitats. Les inscripcions es poden fer presencialment i en línia a l’enllaç www.bisbalpenedes.com/web/sombisbal. També es pot contactar amb el servei trucant al 977688438 (extensió 5) o escrivint un correu electrònic a [email protected]

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Seve M. Galván serà el cap de llista de la candidatura dels barris marítims al Vendrell

Notícia següent

El Festival Dixieland celebra 25 anys i proposa un viatge als seus orígens

Notícies relacionades