L’Ajuntament de Banyeres del Penedès inaugura la quarta escultura de Josep Cañas al carrer

Es tracta de la reproducció de l'obra "El pescador" i es troba a la plaça 11 de setembre

0
453

El passat dissabte 8 de setembre, l’ajuntament de Banyeres del Penedès va inaugurar la quarta escultura al carrer del fill il·lustre del municipi, Josep Cañas. Es tracta de la reproducció de l’obra “El pescador” i que va esculpir en la seva estada al País Basc l’any 1957.
Es tracta de la quarta escultura al carrer; la primera és la “Mater Dolorosa” que està ubicada al cementiri de Banyeres, la segona és la “Maternitat” situada a la plaça de l’Om i la tercera és el relleu “Els cérvols” la qual es va inaugurar el passat 22 d’abril a la façana del Centre Cívic Ernest Lluch.

L’acte va coincidir amb la visita dels dansaires “Elizalde eta Olarri Dantza Taldeak” que van venir amb motiu de la II Mostra de Dansa Tradicionals que va organitzar l’Esbart Santa Eulàlia dins els actes del seu 35è aniversari. Dins el mateix acte, els dansaires d’Elizalde eta Olarri Dantza Taldeak van ballar l’Aurresku, la dansa típica tradicional basca i, l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach va fer entrega d’una reproducció del pescador al regidor de cultura d’Oiartzun.

Per a l’equip de govern és molt satisfactori portar el museu del Josep Cañas al carrer i apropar a tots els banyerencs i banyerenques les seves obres i la seva cultura.

FER UN COMENTARI