La novel·la guanyadora del certamen Bellvei negre, ambientada al Penedès

Jordi Frangioni obté el primer premi amb 'La còpia', i el finalista és Javier Molina amb 'Camino a Quetumal'

0
229
Jordi Frangioni guanyador de la 3a edició del certamen de novel·la Bellvei Negre. Foto: Cedida

La novel·la ‘La còpia’ de Jordi Frangioni, guanyadora de la tercera edició del certamen de novel·la Bellvei negre, està ambientada a Bellvei i al Penedès. Finalista a la segona edició del premi, Frangioni va trobar la inspiració per a la seva història a la visita al municipi l’any passat, per assistir a la 2a Jornada Bellvei Negre: “la llavor de la novel·la em va venir durant la visita guiada de la jornada de l’any passat. No em vaig poder estar d’arribar a casa i començar a escriure l’esquelet”. D’aquella visita guiada l’autor destaca que li va fer “molta gràcia” la història del carrer Dues províncies, que separa els municipis de Bellvei i Castellet i la Gornal, un a Tarragona i l’altre a Barcelona.

La història, que Frangioni avança que parla de “la vanitat humana”, arrenca “amb el desè concurs de novel·la Bellvei negre”. A banda de Bellvei, també hi apareixen altres municipis penedesencs com el Vendrell, Santa Margarida i els Monjos, o la zona del Montmell; i també hi apareix el Pla de Manlleu i Aiguamúrcia, de l’Alt Camp. “Els mossos que fan la investigació són de Vilafranca del Penedès”, explica Frangioni.

El premi de novel·la Bellvei Negre l’organitzen l’Ajuntament de Bellvei i l’editorial Gregal, amb la coordinació de Ramón Valls, i el suport de Jané Ventura, Xerigots de Vilafranca i l’Obrador del Vendrell. Frangioni, finalista de la segona edició del premi, rebrà 1000 euros i la publicació a Gregal de la seva novel·la en paper. El finalista d’aquesta edició ha estat Javier Molina, que veurà publicada la seva novel·la ‘Camino a Quetumal’ a Gregal en format llibre electrònic.

Èxit de la 3a Jornada Bellvei Negre

Una quarantena de persones van prendre part a la tercera edició de la jornada literària al voltant del certamen literari Bellvei negre el passat 6 d’abril. Es van acostar fins a Bellvei persones de tot el país i també un dels finalistes vingut des de Galícia. Com altres anys, una de les activitats paral·leles més celebrades va ser el maridatge de vins, formatges, i xocolata de l’Obrador del Vendrell, amb les explicacions dels professionals de Jané Ventura i Xerigots de Vilafranca, o la passejada comentada pel municipi. La jornada també va servir per presentar les últimes novel·les negres d’autors com Graziella Moreno, José Vaccaro, Maria Rosa Nogué, José Luis Muñoz, Xavier Borrell o el mateix Ramón Valls.

FER UN COMENTARI