400 alumnes han participat en els cursos de català de Calafell, durant el curs 2018-2019

El que ha tingut més demanda ha estat el dirigit a persones nouvingudes que desconeixen la nostra llengua

Imatge representativa. (Cedida)

Els cursos de català organitzats pel Consorci per a la Normalització Lingüística a #Calafell han tingut 400 alumnes, durant el curs acadèmic 2018-2019. El que ha tingut més demanda ha estat l’areçat a persones nouvingudes que desconeixen la nostra llengua i que necessiten tenir uns coneixements bàsics per tirar endavant en la nostra societat. Un altre perfil important numèricament és el dels alumnes que parlen el català volen, però no saben escriure’l i en volen aprendre.

Els cursos de català que es realitzen a Calafell es divideixen en 4 nivells: bàsic, elemental, intermedi i suficiència. Es poden fer tant de forma presencial com en línia. Es complementen amb activitats pràctiques en les qual els participants treballen en grup per a fer projectes i assolir objectius d’aprenentatge. Per exemple, rutes comentades per a altres alumnes de la comarca o situacions tan quotidianes com la d’escriure una carta a l’Ajuntament.

Els cursos s’han omplert pràcticament fins a la darrera plaça. Els seus responsables asseguren que cada cop hi ha més demanda i que, d’acord amb les corrents migratòries, hi ha més presència d’alumnes en els cursos bàsics. I si per exemple hi ha convocatòries d’ocupació pública, es dispara la demanda dels nivells C1 i C2, que són els que s’exigeixen per treballar a l’Administració.

A Calafell fa 30 anys que es realitzen cursos de català. Primerament des del servei municipal de català, creat el 1989, i des del 1992 amb l’arribada al nostre municipi del Consorci per a la Normalització Lingüística.