Eduard Rovira, candidat a l’alcaldia de Torredembarra per ERC: “Mai he fet promesses impossibles, sinó treball i seriositat”

Queda poc perquè acabi l’actual legislatura. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?
Fem una valoració positiva perquè hem reformat i modificat moltes coses, tot i haver-hi una base molt complicada per treballar. Hem aconseguit tirar endavant les bases de tot el que preparem per a la pròxima legislatura.

Han assolit tots els objectius que s’havien proposat l’any 2015?
Hi ha moltes coses que han quedat pendents, però també hem fet moltes altres que no teníem previstes. Hem hagut de prioritzar en funció de raons tècniques, econòmiques i temporals. Una de les qüestions que han quedat per fer i que tornarem a portar al nostre programa és la restauració de l’antic escorxador per dedicar-lo a les entitats culturals. Queda alguna altra qüestió, però hem aconseguit treballar en moltes coses que eren necessàries.

Quines coses han quedat pendents per fer?
A més de l’escorxador, també havíem de mirar d’establir llaços amb administracions de fora. En qüestió sanitària, per exemple, ho havíem de fer amb la Xarxa Santa Tecla per implementar l’ampliació del CAP i no ho hem acabat d’aconseguir. També volíem posar una comissaria dels Mossos d’Esquadra i un parc de bombers, però tampoc s’ha aconseguit malgrat que s’hi està treballant. Sempre hi ha coses que no depenen de nosaltres mateixos, i les que sí que ho fan no s’han pogut fer per diners. El que sí que hem pogut fer és obrir la piscina i no deixar-la abandonada, hem pogut reobrir el pàrquing del carrer Filadors, que d’entrada havíem hagut de tancar, i hi ha altres coses que s’han quedat per treballar però que les seguirem treballant.

Un dels grans èxits, a través del Pacte de Berà, ha estat la desviació de camions de l’N-340. Quina valoració en fa?
És un èxit amb un punt de perversitat. La solució ha estat sobretot perquè els camions no passin pel mig de l’Arboç i altres trams, tot i que a Torredembarra també ens afectava el seu pas a prop de la marítima. Però la situació provisional que ha establert el Ministeri de Foment amb la nova rotonda complica l’entrada a Torredembarra quan surts de l’autopista o vens de la Riera de Gaià. La solució definitiva és el desdoblament i l’accés directe entre l’N-340 i l’AP-7, que no ha de passar per una rotonda que en realitat és una sortida de distribució.

Es veu confiat a poder repetir com alcalde?
Tenim esperances de fer-ho i, de fet, la nostra feina està sent reconeguda. Hem treballat i mantingut aquest mandat durant quatre anys, una cosa que els últims anys no s’acabava d’aconseguir perquè sempre hi havia discussions entre els partits que formaven part del govern. Hem aconseguit consolidar un equip potent que ha fet la feina que tocava.

Quins valors destacaria de la seva candidatura?
La nostra candidatura és seriosa i no treballa amb ganes de fer volar coloms ni per fer coses extraordinàries i vistoses, sinó coses realment necessàries per Torredembarra i que siguin aplicables amb el temps i les disponibilitats econòmiques i tècniques.

Què li pot oferir vostè que no li poden oferir els altres candidats?
Eduard Rovira ofereix una candidatura seriosa, pragmàtica i que és realista. El que no he fet mai són promeses impossibles, sinó treball i seriositat.

Quin serà el pilar bàsic del programa electoral d’ERC?
Continuar fent aquesta feina de sanejament del poble i posant per davant les necessitats del dia a dia. A més, fer una mica de projecció de futur, perquè hem reduït l’endeutament del 104% al 51% i la situació financera ha millorat. Això ens permetrà tirar endavant coses més importants que necessiten un finançament una mica més elevat com, per exemple, cobrir la piscina o fer l’escorxador.

Quin és l’eix principal en què s’ha de sustentar el creixement futur de Torredembarra?
Torredembarra necessita d’entrada consolidar les administracions perquè els serveis i el tracte amb els administrats sigui més fluid i més ràpid. A més, s’ha de potenciar el comerç i la indústria, perquè ens basem en el turisme però correm el risc de convertir-nos en un turisme familiar d’una temporada molt curta i amb segones residències i ciutat dormitori. S’ha de tractar de potenciar el polígon industrial i tenir un futur econòmic una mica millor. D’altra banda, s’ha de fer un replantejament del pla urbanístic perquè el boom immobiliari va fer que hi hagués moltes zones per urbanitzar i ara creiem que no són tan necessàries.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?
El resultat de les eleccions sempre és el que marca les necessitats de pacte. No ens podem precipitar a l’hora de prohibir o establir preferències. El que està clar és que hi ha alguns partits amb els quals no treballaríem a gust perquè ara no ho hem fet i, en canvi, amb els que hem estat al govern en aquest mandat s’ha treballat bé i hem aconseguit mantenir els quatre anys. Per tant, ja sabem com treballen les persones que tenim al costat i podria ser un bon pacte, però no hi ha preferències. Depèn dels resultats, perquè l’aritmètica electoral sempre depèn dels resultats finals.