S’obren les inscripcions per al programa “Lletres per a tothom” a Altafulla

Va adreçat a persones adultes d’origen estranger amb el màxim objectiu de promoure l'alfabetització en català

0
130

La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya promou el programa “Lletres per a tothom”, un programa d’abast nacional que té per màxim objectiu promoure l’alfabetització en català de persones adultes d’origen estranger.

La iniciativa respon a la mesura 34 del Pacte Nacional per a la Immigració, quan aposta per emprendre un programa per a l’alfabetització de les persones immigrades residents a Catalunya i que manifesten dificultats d’expressió escrita i comprensió lectora.

L’objectiu és oferir cursos adaptats a les necessitats geogràfiques i horàries de l’alumnat, com a pas previ per accedir als cursos inicials del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Per tal de desenvolupar de forma eficaç aquest programa arreu del territori, “Lletres per tothom” compta amb la participació del Consell Comarcal del Tarragonès, d’entitats com l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i d’ens locals com l’Ajuntament d’Altafulla.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Altafulla, juntament amb aquests altres agents implicats, organitzarà un curs d’alfabetització en català en el marc del programa “Lletres per a tothom”, que tindrà una durada de cinc mesos (del 25 de setembre de 2019 al 28 de febrer de 2020) i un total de 120 hores de formació -90 hores teòriques, i 30 de conversa. L’horari del curs serà de 18:30 a 20:30h, tots els dilluns, dimecres i dijous.

“Lletres per a tothom” s’equipara al Mòdul A en el marc de la formació de l’itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal de Tarragonès. Un cop s’acaba el curs, es lliura un certificat d’assistència.

La data límit per inscriure’s és el 6 de setembre de 2019, i les inscripcions s’han de tramitar al Registre Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla, a la plaça del Pou, 1, de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00h. El telèfon d’informació és el 977650008.

FER UN COMENTARI