Roda de Berà premia els millors textos literaris

Dissabte va tenir lloc el lliurament de premis del Concurs Roca Plana

0
111

El passat dissabte 30 de novembre a la tarda, el Casino Municipal va acollir l’acte de lliurament de premis de la 7a edició del Concurs Literari Roca Plana, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà a través de la Biblioteca Municipal Joan
Martorell Coca i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.

La 7a edició del concurs tenia com a tema ‘Els astres’ i va comptar amb la participació de 64 persones entre les quatre categories contemplades: infantil, cadet, juvenil i adults.
El Jurat, format per Teresa Ferré, regidora de Cultura; Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca; Laura Baldrich, representant de l’escola Salvador Espriu; Maria Soria, representant de l’escola El Cucurull; Núria Rimbau, de l’Ins Roda de Berà, i Pilar Franquet, docent jubilada, va decidir per unanimitat els treballs guanyadors de cada categoria.

En la categoria Infantil, adreçada a nens i nenes de 9 a 11 anys, va resultar guanyador el treball ‘l’Arc de Berà i l’asteroide’ de Víctor Rentero; en segon lloc, ‘Viatge a l’espai’ d’Isona Brustenga; i en tercer lloc ‘L’esperança mai es rendeix’ de Bruno Garcia.

En la categoria Cadet, per a participants de 12 a 14 anys, l’escrit ‘Bon-Astre’ de Berta Sanabre va resultar primer classificat, seguit per ‘El llum i la foscor. El sol i la lluna’ de Clara Antón; i, en tercer lloc, ‘Noma’ d’Aitana Franco.

En la categoria Juvenil va quedar en primer lloc ‘Nosaltres’ d’Inés Majuelos; en segon lloc, ‘Calliope’ de Cloe Quintana, i el treball que va resultar tercer classificat va ser ‘Mil estels i tu’ de Fu Txan Martínez.

I finalment, en la categoria Adults, va resultar guanyadora l’obra ‘Marcians’, escrita per Ionela Valentina; en segon lloc ‘Una a una van caient’ d’Esmeralda Bonan, i en tercer lloc ‘Una mirada als estels’ de Raül Garcia.

Els guanyadors de cada categoria es van endur un llibre electrònic, gentilesa de la Ferreteria Ieppa; els segons classificats, unes taules tàctils, dues cedides per Big Mat Ciuró, una per la Granja Gaià, i l’altra per l’Ajuntament de Roda de Berà; i els tercers classificats, van
guanyar un lot de llibres, cedit per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament rodenc.

L’acte, presentat per Sònia Camí, va comptar amb la col·laboració del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català qui va cedir la projecció ‘Breu història del Big Bang’ de Manmade Productions, i va ser amenitzat amb la interpretació teatral de La Porta de Fusta i el seu espectacle ‘Els misteris que amaga el cel’. Per posar punt final, tot just abans de la foto de família, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va voler agrair la participació i, alhora, encoratjar a continuar creant històries que enriqueixen la imaginació dels lectors.

Per a la propera edició, la vuitena, el tema escollit és ‘La llibertat’.

FER UN COMENTARI