La Verge de Berà peregrina per commemorar el Tricentenari de l’Ermita

Durant aquesta setmana l’església de Sant Bartomeu obre les seves portes cada dia a les set de la tarda per tal d’acollir a totes aquelles persones que hi vulguin anar a visitar-la.

0
359

El proppassat divendres al matí, tot i les inclemències del temps, la Verge de Berà va sortir en peregrinació des de l’ermita que porta el seu nom fins a l’església de Sant Bartomeu. A les set de la tarda va arribar a la parròquia, acompanyada per un gran nombre de feligresos, entre ells la regidora de Cultura, Teresa Ferré, qui també la va portar a les seves espatlles. Finalment, es va celebrar una missa solemne en el seu honor.

La imatge tornarà a ocupar el seu lloc al temple tricentenari el proper diumenge amb un acte molt especial. A partir de les 11 s’iniciarà una processó des del pas sota via ubicat a la pujada fins a l’Ermita, i per torns la pujaran fins el temple on es farà l’entronització i se celebrarà una missa solemne oficiada per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; i pel rector de la parròquia de Sant Bartomeu, Jaume Roig.

Després de l’ofici, el grup Julivert oferirà un concert vermut a la plaça de l’Ermita.

Els actes continuaran el mateix diumenge a la tarda, dins del programa que les regidories de Cultura i de Festes han preparat per la Diada Nacional de Catalunya, amb una ballada de Sardanes a la plaça de la Sardana, amb la Cobla la Principal de Tarragona.

Dimarts, 11 de setembre, tindrà lloc la tradicional ofrena floral a Francesc Macià, a les dotze del migdia a la plaça que porta el seu nom. I a la tarda, a partir de les set, s’iniciarà a la plaça de la Sardana el reeixit campionat de llançament de pinyol d’oliva i una botifarrada popular, cuinada per la Penya Blaugrana, i música en viu amb Marc Oriol.

FER UN COMENTARI