Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Unitat de Mediació de la Policia Local ha rebut enguany 34 demandes d’intervenció

Avatar photo

Un 64 % de les demandes d’intervenció de la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra que s’han produït aquest 2019 ja han resoltes. Aquesta xifra podria créixer quan s’acabin de resoldre els expedients oberts. De fet, enguany ja s’han rebut 34 demandes d’intervenció, se n’han resolt 22, 7 estan pendents i 5 peticions no s’han pogut tramitar com a mediació per diferents motius (les parts implicades tenen residència a l’estranger, algunes de les parts, han iniciat denuncia en altre Administració, una de les parts, finalment renuncia a la mediació, no reunir els requisits mínims, per iniciar una mediació).

Cal tenir present que des de la creació de la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra l’any 2016 el nombre d’accions de mediació ha anat augmentant: 11 el 2016, 23 el 2017, 27 el 2018 i 34 (fins al moment) aquest 2019. Els tipus de conflictes més habituals que es busca resoldre a través de la mediació policial són: problemes entre veïns relacionats amb les mitjaneres entre habitatges, problemes entre veïns i establiments de restauració per molèsties i problemes de convivència entre veïns (sorolls, música, gossos, etc.). Pel que fa a l’origen de les sol·licituds de mediació, aquest 2019 una ha estat sol·licitada per part d’un jutjat del Vendrell i la resta per particulars.

Més informació sobre la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra

Una de les activitats que organitza la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra són les Jornades de Mediació Policial que avui i demà arriben a la seva quarta edició, a l’Espai Cultural Sala del Mar, amb la participació d’una seixantena de persones.

Recordatori del programa de les jornades:

Programa dia 29:

De 8.30 a 9 h – Recepció d’assistents i lliurament de credencials.

De 9 a 9.30 h – Taula inaugural de la Jornada.
Eduard Rovira, alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra.
Miguel Ángel Marchal, sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra.

De 9.30 a 10.30 h – Primera ponència: “Mediació familiar”, a càrrec de Ricardo de Sosa, mediador professional, màster en Mediació, expert universitari en mediació policial, penal, especialista en mediació familiar i diplomat en Treball social.

D’10.30 a 11 h – Pausa – cafè

D’11 a 12 h – Segona ponència: “Què és la resiliència”, a càrrec de Salvador Fuentes, agent de Policia Local de Benalmádena (Màlaga). Tècnic en mediació policial i comunitària.

De 12 a 13 h – Tercera ponència: “Mediació escolar”, a càrrec de Raül Aguilar, sotsinspector de
Mossos d’Esquadra.

De 13 a 14 h – Col·loqui entre els tres ponents de la jornada, moderat pel caporal jubilat de la
Unitat de Mediació UMET, Josep M. Cunillera.

Programa dia 30

De 9.30 a 10.30 h – Primera ponència: “L’estructura del conflicte”, a càrrec de Joan Jordán, sergent de la Policia Local de Sabadell (Barcelona), Premi Josep Redorta que es dona a treballs i estudis realitzats sobre la mediació i que es lliura durant el Congrés Iberoamericà de Mediació Policial de Vila-real (Castelló).

De 10.30 a 11 h – Pausa – cafè

D’11 a 12 h – Segona ponència: “Mediació en l’oci nocturn”, a càrrec de Silvia Pizarro, especialista en mediació en zones d’oci nocturn, màster en Mediació i gestió col·laborativa de conflictes. Especialista en conflictes familiars i personals, màster en Intel·ligència emocional a les organitzacions, postgrau grafoanalista forense, pèrit grafopsicològic, màster en Direcció i planificació del turisme, diplomada en Turisme, postgrau en Inserció sociolaboral i responsable del Servei de mediació en l’oci nocturn de la Policia Local de Calella.

De 12 a 13 h – Tercera ponència: “Mediació policial: un canvi necessari” a càrrec de
Pascual Benet, professor d’IVASPE i de l’ESPAC, màster en Recursos humans, màster
en Programació neurolingüística, màster en Psicologia clínica i de la salut, professor en la
Càtedra de Mediació policial de la Universitat Jaume I de Castelló i coach executiu.

De 13 a 13.45 h – Col·loqui entre els tres ponents de la jornada moderat per Miguel Ángel Marchal, sotsinspector cap de la Policial Local de Torredembarra.

De 13.45 a 14.15 h – Cloenda de la Jornada
Eduard Rovira, alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra.
Miguel Ángel Marchal, sotsinspector Cap de la Policia Local de Torredembarra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PortSolidari impulsa un projecte artístic i educatiu al Serrallo

Notícia següent

Més congressos esportius per a la ciutat de Lleida

Notícies relacionades