La festa del Castanyaloween 2018 arriba al Creixell

0
585

Per vuité any consecutiu arriba novament enguany la festa del Castanyaloween 2018 de Creixell.

Es tracta d’una iniciativa sorgida fa uns anys d’entre els membres de les diferents associacions i entitats culturals del municipi, encapçalades pel Ball de Diables de Creixell.

De la mà de la colla del Ball de Diables de Creixell va neixer aquesta activitat que sempre ha tingut molt bona acollida entre els creixellencs i la gent dels municipis veïns.

Es tracta de celebrar simultàniament la Castanyada, tradició catalana nostrada i també el Halloween, festa tradicionalment anglosaxona. D’aquí vé el nom que es va donar a aquesta festa: CASTANYALOWEEN, una paraula que barreja els dos conceptes.

Enguany participen d’aquesta activitat el Ball de Diables de Creixell, la colla dels Picarols de Creixell, l’AMPA de l’Escola Les Eres de Creixell, el grup Les Orenetes de Creixell i les regidories de turisme, cultura i Festes de l’ajuntament de Creixell.

Aquest any els actes començaran amb una novetat el dimecres dia 31 d’octubre amb el CONCURS DE CARABASSES de Halloween. Es tracta de buidar les carabasses i transformar-les en terrorífiques siluetes de Halloween a l’estil americà. El mateix dimecres a partir de les 19h. a L’Hortet de Creixell hi haurà una exposició de les diferents carabasses de halloween realitzades, amb premis per les més originals.

El proper dissabte 3 de novembre, els carrers de Creixell s’ompliran de bruixes, monstres, morts vivents, vampirs i tota mena de personatges obscurs per gaudir de la tarda-nit de Halloween.

Es tracta d’una nova edició del Castanyaloween de Creixell que l’Ajuntament posa en marxa amb la col-laboració de diferents entitats i associacions culturals i també algunes empreses del municipi.

El Castanyaloween combina la Castanyada tradicional catalana amb la festa americana del Halloween, que cada vegada té més adeptes, sobretot entre la mainada que gaudeixen disfressant-se i recorrent els carrers al crit de “truc o tracte”.

La festa començarà a les cinc de la tarda a la rambla de les moreres amb el TRUC O TRACTE. Els menuts de la Vila faran un recorregut per diferents establiments comercials del nucli històric per anar recollint bosses de llaminadures. També hi haurà inflables, pintacares i servei de bar a la rambla de les moreres.

FER UN COMENTARI