‘La cal·ligrafia dels arbres’, nova exposició d’olis a la Sala Lluís d’Icart

0
158

La natura és la protagonista de la mostra d’olis que des d’avui i fins al proper 16 de març acull la Sala Lluís d’Icart. Emily Wilson, d’origen estatunidenc però veïna del Baix Penedès des de fa anys, és l’autora de ‘La cal·ligrafia dels arbres’, nom que rep el conjunt de treballs que formen l’exposició.

Wilson neix a Seattle, als Estats Units, l’any 1971. Amb només disset anys es trasllada a Hawaii, on es llicencia en Belles Arts obtenint la distinció cum laude. Posteriorment s’instal·la a Sevilla i durant uns anys viu i pinta a cavall entre els Estats Units i Andalusia, fins que decideix instal·lar-se definitivament a les muntanyes del Baix Penedès.

Són precisament els paisatges boscosos d’aquest territori els que inspiren les obres de ‘La cal·ligrafia dels arbres’. El pi blanc, tan característic de la zona, és l’element central dels seus olis, i l’expressa en tots els contextos possibles, de dia i de nit, a les diferents estacions i fins i tot devastat pel foc.

Com la pròpia artista afirma: ‘(…) Els arbres (…) prenen forma de pinzellades fortes i intricades, de lletres unides les unes a les altres, de símbols i senyals, amb tinta que corre en llenguatge propi, una cal·ligrafia subtil que poc a poc aprenc a llegir, i que és sempre canviant’.

Emily Wilson compta amb una extensa trajectòria al darrere, formada per cursos, seminaris, exposicions i nombrosos reconeixements. Des de la seva primera exposició, ara fa trenta anys, els seus quadres han recorregut galeries d’Estats Units, Eslovènia, Polònia i Espanya. Al Camp de Tarragona, els treballs de Wilson s’han pogut veure a Bonastre, Albinyana, el Vendrell, Roda de Berà, Renau i Reus. Entre les distincions rebudes, cal destacar el Premi d’Excel·lència Olson’s Art and Frame (Hawaii, 1989), el Premi Bank of Hawaii (Hawaii, 1992), el Premi Medalla d’or de Grumbacher (Hawaii, 1999) i el primer premi en els concursos de pintura ràpida d’Albinyana i de l’Ermita de la Mare de Déu de Berà (2017 i 2018, respectivament).

L’horari de visita de l’exposició, que presenta la Regidoria de Cultura, és de dilluns i divendres, de 10 h a 20.30 h, accés pel Pati del Castell.

FER UN COMENTARI