La Bandera Blava ja llueix a la platja d’Altafulla

El municipi ha començat aquest cap de setmana passat la temporada de platja 2018, que s’allargarà fins al 16 de setembre amb servei de socorrisme i trenet turístic

0
453

La Bandera Blava ja llueix a la platja d’Altafulla després que aquest matí el regidor de Turisme de l’Ajuntament, Jaume Sànchez, hissés oficialment l’estendard al passeig de Botigues de Mar, a Baix a Mar. D’aquesta manera, es dóna inici de manera oficial a la temporada de platja 2018, que va començar dissabte passat 16 de juny i que s’allargarà fins al 16 de setembre.

Com ha explicat Jaume Sànchez, la platja d’Altafulla ja compta amb tots els serveis per garantir un ús adequat d’aquest entorn natural i atractiu turístic del municipi amb el condicionament de la sorra, i tots els serveis de lavabos, dutxes i passarel·les, així com també del servei de salvament i socorrisme, i el trenet turístic.

El servei de socorrisme, a càrrec de Provita SCM

Com ja va ser la temporada anterior, l’empresa adjudicatària Provita SCM, és l’encarregada del servei de socorrisme i salvament marítim a Altafulla després que guanyés el concurs públic l’any passat. El servei va començar dissabte passat 16 de juny i s’allargarà fins al 16 de setembre. L’horari de treball és de 10:30 a 19:30h, de dilluns a diumenge. Consta de quatre socorristes, que es faran càrrec de la vigilància a la platja; i d’un altre, a la Piscina Municipal, que s’obrirà a partir del diumenge 24 de juny fins al 31 d’agost. El centre operatiu estarà ubicat a l’entorn de la plaça Consolat de Mar, i hi ha dues torres de vigilància instal·lades a la sorra, a l’alçada d’aquesta mateixa plaça; i una segona, a l’alçada del Pont de Mar.

El servei incorpora una moto d’aigua, un quad amb taula de rescat, una cadira amfíbia per a les persones amb mobilitat reduïda per tal d’acompanyar-los al bany, un programa de control de polseres adreçat als menors per tal d’identificar-los en cas de pèrdua, i un registre del número de banyistes diari.

El trenet turístic, un reclam per als visitants

També divendres passat 15 de juny, va començar la temporada d’estiu del trenet turístic que s’allargarà fins al 15 de setembre. El servei està gestionat per l’empresa valenciana Viajes Transvia Tours, després que fos la companyia que guanyés el concurs públic que va licitar l’Ajuntament d’Altafulla l’any passat.

El trenet turístic recorre diferents punts de la Vila Closa i el Barri Marítim. Compta amb parades a la plaça Martí Royo, plaça dels Vents, Piscina Municipal, plaça de la Pedrera, Ajuntament, Castell, carrer Traginers, cruïlla entre els càmpings Santa Eulàlia i Don Quijote, i plaça Consolat de Mar.

Els preus es mantenen respecte la temporada anterior. D’aquesta manera, el preu del viatge únic per als adults és de 4,5€; per als menors d’entre 4 i 12 anys, de 2€; i per als grups de més de 20 persones, de 3,5€. També s’ofereixen abonaments de 10 viatges, amb un preu de 35€ per als adults; i de 15€ per als menuts. El servei de trenet turístic s’ofereix de dilluns a divendres, de 18 a 21h; i els caps de setmana i festius, d’11 a 13h; i de 18 a 23h.

La durada de tot el trajecte és de 50 minuts, és a dir, d’anada i tornada al punt de sortida de la plaça dels Vents. Viajes Transvia Tours té una llarga trajectòria en l’oferta de rutes amb servei de trenet turístic, com per exemple, en la ruta turística Tàrraco Tren de la ciutat de Tarragona.

FER UN COMENTARI