Fernando Valdelvira i l’expressió de les emocions, a la Sala Lluís d’Icart

0
351

La Sala Lluís d’Icart acull, des de dimecres i fins al proper 13 de juliol, un recull pictòric de l’artista barceloní, resident a Tarragona, Fernando Valdelvira Stubbs. La inauguració de la mostra serà el mateix dimecres 27, a les 19:30 h.
Valdelvira ha crescut de la mà de l’art, vocació per la que es va sentir atret des de ben petit, especialment per les disciplines de pintura i dibuix. Tal era la connexió que sentia amb l’expressió artística, que els seus pares van decidir apuntar-lo a una escola d’art, a l’Hospitalet de Llobregat. El seu pas per l’escola refermà la seva vocació, així que va decidir continuar la seva formació a l’Escola d’Arts i Oficis de la zona i, simultàniament, rebé classes del mestre Josep Mallofré Porras. Després de diversos anys instruint-se, va iniciar una etapa de creixement autodidacta fins l’actualitat, moment en que està perfeccionant la tècnica de l’oli de la mà de la pintora Joana Bonan. A dia d’avui es dedica a la pintura a temps complet, ha descobert i entès que la pintura l’omple com a ésser humà, i que l’art ha sigut una constant més que present al llarg de la seva trajectòria vital.
L’artista se sent identificat amb l’impressionisme i l’art figuratiu, estils que combina amb matisos surrealistes. Les seves obres plasmen les emocions i l’espiritualitat dels éssers vius, així com palesen la seva forta connexió amb la natura. Pel que fa les tècniques emprades, en la faceta de dibuixant treballa còmodament amb carbó, cretes i pastels; mentre que com a pintor, l’oli li permet expressar el millor de si mateix, si bé li agrada experimentar amb altres tècniques, com l’acrílic i l’aquarel•la.
Fernando Valdelvira ha participat en diverses exposicions, les més properes han sigut a Cal Cabaler, a Creixell, i a l’Ajuntament de la Pobla de Montornès.
L’horari de visita de l’exposició, que presenta la Regidoria de Cultura, és de dilluns a divendres, de 8.30 h a 20.30 h (accés pel Pati del Castell), i dissabtes, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h (accés pel Camí de l’Era).

FER UN COMENTARI