Denuncien que l’Ajuntament de Torredembarra vol sacrificar uns porcs vietnamites

El consistori hauria rebut l'autorització per part de la Generalitat

0
319

Després de la polèmica pel trasllat d’una colònia de porcs vietnamites de Tarragona a un refugi del Vendrell, ara arriba el torn de la polèmica a Torredembarra. L’entitat animalista Nova Eucària ha denunciat l’existència d’una colònia no controlada de porcs vietnamites en aquest municipi del Baix Gaià i assegura que “la intenció primera de l’Ajuntament és el sacrifici dels porcs vietnamites, que ja hauria estat autoritzat per part de la Generalitat”.

Per tal d’evitar-ho, l’ONG ha mantingut converses amb el consistori i ha presentat una instància a la regidoria de Medi Ambient per tal “d’evitar que aquesta actuació tiri endavant per considerar-la injusta”. A més, també han presentat el “Programa Môt”, per tal que “l’Ajuntament de Torredembarra pugui desenvolupar un pla integral que posi solució a aquesta situació d’una forma ètica i legal”.

“El desenvolupament del “Programa Môt” significa crear una colònia controlada i legalitzada a nivell veterinari, de sanejament i manteniment, tot acotant la seva àrea de mobilització, que resol el punt de ser considerades invasores. És un projecte pioner, on el primer municipi que decideixi assumir-lo en serà precursor i exemple per a la resta de municipis que es trobin en aquesta situació”, expliquen des de Nova Eucària.

FER UN COMENTARI