Cap de setmana intens i molt participatiu a Roda de Berà amb actes previs a la Festa Major de Sant Bartomeu

Avatar photo

Aquest cap de setmana ha estat ben intens a Roda de Berà, amb tot un seguit d’actes i activitats previs a la Festa Major de Sant Bartomeu, que començarà el proper dimecres 21 d’agost i s’allargarà fins dilluns 26.

Divendres a les deu de la nit, la plaça de l’Església va ser l’escenari del concert de Tokaji Quartet, una formació gironina que reinterpreta tot tipus de clàssics. Un nombrós públic va gaudir de les adaptacions de música moderna contemporània a format clàssic, i de les versions de grans músics com Leonard Cohen, amb la mítica Halleluja, o David Bowie, interpretant Space Oddity.

Dissabte a dos quarts de nou del matí es va donar el tret de sortida a la 3a cursa de Festa Major, organitzada per Fun Sports, la qual va comptar amb la participació de més de 160 corredors i corredores. La cursa tenia una distància de 8,5 km. En la categoria masculina, Iñaki Gerica del Club Donostiarrak, va ser el primer en arribar la meta amb un temps de 30 minuts i 14 segons; en segon lloc Pol Simón, fent 31 minuts i 18 segons; i en tercer lloc va arribar Jorge de Andrésen, fent 18 segons més que Simón. En la categoria femenina, Natàlia Hernández va ser la més ràpida amb un temps de 41 minuts i 4 segons; 21 segons més tard va creuar la meta Dolores Mata, quedant en 2a posició, i Blanca Sanromà, amb 43 minuts i 10 segons, va ser la 3a.

En les categories locals, Marta Garcia i José Luis Dorantes van ser els més ràpids en categoria femenina i masculina, respectivament. Les curses infantils van engegar a quarts de deu. Es contemplaven diferents distàncies: 1.200 metres per a nens i nenes de 10 a 14 anys, 600 metres per a infants de 6 a 9 anys, i 100 metres pels petits de 3 a 5 anys. Les Kids Run també van tenir una gran participació i els petits corredors i corredores s’ho van passar d’allò més bé. Al finalitar les curses, l’alcalde Pere Virgili, els regidors Gerard Solé i Albert Martín, i les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, van realitzar el lliurament de premis als tres primers classificats de cada categoria. L’acte va ser presentat per Jaume Serra, de l’empresa Fun Sports, i es va celebrar al Poliesportiu Municipal.

Durant la tarda van tenir lloc campionats d’escacs i de petanca a Mar i Sol, dins el programa de festes del barri. I a les set, l’Associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà va celebrar la Shopping night al carrer Tarragonès, amb l’acompanyament musical del Dj Quiles.

A les deu de la nit, seguint el programa d’Estiu a la Pedrera, un nombrós públic -es calcula que hi havia unes 450 persones- va assistir al concert de Dijous Paella. Un grup de rumba catalana format per 7 membres, amb influència dels mítics de la rumba com Chacho, Peret i Gato Pérez, entre d’altres. En un ambient molt festiu i un públic molt entregat, la Pedrera va tornar a viure una nit d’estiu amb el millor ambient musical. En finalitzar es va servir una copa de cava Jané Ventura, un dels cellers col·laboradors.

L’associació Roda Jove es va fer càrrec, un any més, de la festa Jove i l’Empalmada, amb una bona acollida per part dels nombrosos joves assistents. L’esdeveniment va començar a quarts de dotze de la nit a l’esplanada al costat del Camp de Futbol i es va allargar fins ben entrada la matinada, finalitzant amb xocolata calenta i coca per a tothom. La festa va comptar amb les deejays Esther Bronchal i Alba Roso.

Diumenge al matí va estar dedicat als més petits, amb esmorzar i festa infantil ‘Escuma a 3 bandes’, on s’ho van passar pipa. A la tarda, a partir de les cinc, va començar el Campionat de Remigio Joan Martorell Coca, arribant a l’onzena edició. El primer premi el va lliurar Josep Maria Martorell, germà del desaparegut Joan. L’alcalde, Pere Virgili, la regidora Teresa Ferré i el regidor Frederic Royuela també van lliurar premis. Royuela, com en altres edicions, es va animar a participar al campionat, organitzat pels Amics del Remigio.

Durant tota la tarda, al passeig Marítim de Costa Daurada va tenir lloc la Fora Estocs, a càrrec de l’associació de Comerciants i Restauradors, on el públic va poder adquirir diversos productes de temporada a preus rebaixats.

Per finalitzar el cap de setmana, els colors, la música i l’escuma van ser els protagonistes a la Holi Summer Festival, organitzada per l’associació juvenil Roda Jove diumenge a la tarda a la zona esportiva Nou Roda. Nombrosos joves, acompanyats de pares i mares, hi van assistir per quedar ben guarnits amb la pols de colors i ballar al ritme dels deejays Ricky RF i Àlex Montes.