Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

La sorra, la principal problemàtica dels municipis del Baix Gaià després del “Glòria”

Altafulla i Torredembarra no han patit danys materials greus, mentre que a Creixell sí han notat les conseqüències del pas del temporal

Imatge del passeig marítim d’Altafulla, setmanes després del pas del temporal Glòria. Foto ACN

La ferida del Gloria al litoral de la Costa Daurada encara és visible un mes després del temporal. La majoria de platges tarragonines pateixen manca de sorra i continuen amb desperfectes pendents de reparar. A l’espera de les ajudes d’1,5 MEUR que Costes preveu destinar a la zona, alguns ajuntaments com el de Salou han començat a traslladar una gran quantitat de metres cúbics de sorra per guanyar temps. Mentre al Baix Gaià les afectacions no va ser massa quantioses, platges com la Llarga de Tarragona i la de la Pineda, a Vila-seca, trigaran temps a recuperar l’aspecte que tenien abans. La Setmana Santa és la data límit per a un territori que la campanya passada va rebre 4,9 milions de turistes i va generar 19 milions de pernoctacions.

A Torredembarra el temporal va inundar el passeig marítim i els carrers adjacents de Baix a Mar, en un dels episodis més intensos que es recorden a la zona. La principal tasca que s’hi ha hagut de fer és retornar al seu lloc la sorra que va desplaçar les onades. “Tret d’alguna afectació al port, no hi ha hagut danys materials greus. A falta d’algun petit retoc, la platja està preparada, el passeig net i els restaurants oberts”, subratlla l’alcalde, Eduard Rovira.

Els negocis de primera línia van patir els efectes de l’acumulació de sorra i de l’entrada d’aigua de mar. El restaurant Xaloquell ha hagut de canviar una vintena de taules, jardineres i tendals. El cost d’aquests desperfectes i del menjar malmès per la manca de llum s’enfila als 6.000 euros. La propietària, Joaquima Girola, explica que espera cobrar aviat de l’assegurança perquè les reparacions les han hagut d’avançar de la seva butxaca. Tot i això, destaca que fa dies que funcionen a ple rendiment.

A Altafulla tampoc no es van registrar grans danys, tret d’una dutxa arrossegada per l’aigua i tres que van patir danys a la base. Segons explica la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, com que la voluntat del consistori era reduir el nombre de dutxes a la platja, les que han quedat afectades es retiraran i no es reposaran. Aquí s’està pendent d’escampar la sorra recuperada del passeig marítim per tota la platja.

Al municipi de Creixell la zona més afectada pel temporal ha estat la urbanització del Port Romà i la platja. La regidora de Turisme, Sílvia Farrero, recorda que es van trencar fanals, senyals, blocs de formigó i cablejat, i que es van haver d’obrir d’urgència sortides a la platja per facilitar l’evacuació de l’aigua, fer murs de sorra per evitar l’entrada d’aigua del mar, actuacions amb els pous, i destapar passarel·les i dutxes colgades de sorra, entre d’altres. En aquesta zona, com a Roda de Berà, també es va haver d’enretirar la zona acumulada al passeig.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L'Eurocambra rebutja revisar la concessió a Aigües de Barcelona

Notícia següent

Conseqüències dispars al pas de la borrasca Glòria al Baix Camp

Notícies relacionades