El Festival Roca Foradada arriba a la seva desena edició

L'esdeveniment comptarà amb 6 concerts del 30 de juny al 25 d'agost

0
511

Els Concerts Roca Foradada tornen amb una desena edició amb un nou nom: Festival Roca Foradada. El lema de l’esdeveniment és Nits, música i mar i constarà amb una ampliació d’espai a la Plaça d’Antoni Roig i Copons de Baix a Mar i a la Plaça de l’Església de Clarà. Un total de 6 concerts a la temporada d’estiu del 30 de juny al 25 d’agost.

Percussió, indie folk, havaneres, jazz… són les propostes del desè any amb un preu assequible de 6 euros, excepte el de divendres 10 d’agost a Baix a Mar, a càrrec de Pep Poblet & Nito Figueras + Txell Sust, que serà gratuït per a tot el públic. Aquest any, Núria Batet, regidora de Cultura, ha assenyalat: “Volem renovar el tipus de públic posant diferents gèneres de música que puguin portar a la gent dels 20 als 50 anys”.

Una de les novetats d’aquest any és que la venda d’entrades es podrà fer per primer any a partir de la web de l’Ajuntament per “poder apropar-nos més a tots els públics”, tal com ha destacat Batet; però també continuarà la venda convencional a la Regidoria de Cultura (C/ Capella, 6) de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h.

La programació del festival
El dissabte 30 de juny a les 22.30 h es donarà el tret de sortida amb el concert de percussió ibèrica Coetus. Una cita que està inclosa dintre de la programació dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i, per tant, “és probable que per la proposta musical tradicional de la qual es tracta, tinguem un públic diferent de diversos indrets”, ha comentat la regidora.

El 21 de juliol, també a les 22.30 h actuarà la formació The Big Jamboree, que té un ritme amb blues i rock dels anys 50. Batet ha explicat: “Fan un tipus de música que pot atraure a molt de públic que fins ara no havia gosat apropar-se al festival”.

Al mes d’agost hi ha programats 4 concerts. Núria Graham serà la primera en actuar divendres 3 d’agost a les 22.30 h. “Aquesta artista sempre atrau molt al públic jove” pel seu estil musical d’indie folk i per les seves cançons d’autor, ha assegurat la regidora. Seguint amb el mes d’agost, el dia 10 a les 22.30 h es durà a terme un concert gratuït a Baix a Mar de la mà de Pep Poblet & Nito Figueras + Txell Sust.

Continuant amb els nous espais, Keep Calm Duet i Oscar Ribera actuaran a la Plaça de l’Església de Clarà el dimarts 14 d’agost a les 22.30 h. Per acabar amb aquests cicles de concerts, el grup d’havaneres Port Bo, que “és el concert més genuí i que tota la vida ha estat el fil d’unitat de tot el festival”, ha assegurat Batet.

El Festival Roca Foradada acull entre unes 300 i 400 persones als seus escenaris, 250 si es parla de l’espai a Clarà; i aquest s’espera que l’afluència es mantingui o que, fins i tot, superi les dels anys anteriors.

FER UN COMENTARI