Vuitè aniversari del Mercat d’Olot

El Mercat d’Olot s’ha consolidat com un agent clau en la promoció de la ciutat i la Garrotxa. Aquest 2022 ha permès consolidar l’Aula Tast i arribar a nous públics

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dilluns 28 de novembre de 2022, els placers del Mercat d’Olot han celebrat el  8è aniversari de la inauguració de les instal·lacions actuals. Al llarg d’aquest any, la  Plaça Mercat ha mantingut el nivell de facturació, assolint òptims resultats i  consolidant-se com un agent i punt clau en la promoció de la ciutat i La Garrotxa.  

Concretament, la possibilitat de comprar de forma ininterrompuda al llarg de tot el dia i  la campanya de migdies ha suposat un increment de clients i ampliació a nous públics.  A més, la consolidació de franges de compres segons les edats i l’obertura dels  dissabtes de 8 a 15 h també han permès apropar a les instal·lacions residents d’altres  punts de Catalunya que aprofiten el cap de setmana per visitar la comarca i adquirir  producte gastronòmic local i de qualitat.  

 

Actualment, al Mercat d’Olot estan instal·lades 20 parades les quals els darrers 2 anys  han impulsat un munt d’iniciatives i canvis per adaptar-se a les noves necessitats. Des  de la venda en línia, la digitalització de les parades, activitats de promoció i  dinamització dels productes de proximitat i qualitat o campanyes de fidelització, entre  altres.  

 

Anys de canvis i novetats  

El canvi més important durant aquest 2022 ha estat la posada en marxa de l’Aula Tast,  el nou espai gastronòmic obert a totes les associacions, institucions, particulars i  autònoms que vulguin impartir-hi tallers, activitats o xerrades relacionades amb la  cuina o el món gastronòmic. En aquest sentit, per commemorar l’aniversari,  l’Associació de Placers del Mercat ha organitzat un cicle de tallers gratuïts i oberts a  tota la ciutadania. La primera de les formacions s’ha portat a terme el passat 25 de  novembre i s’allargaran fins al divendres 16 de desembre. A part, els placers també  acullen les visites de les escoles de la ciutat, participen de les campanyes de la Xarxa  de Mercats de Girona així com les iniciatives de comerç circular, campanyes  municipals i la promoció dels productes de la comarca a través de la plataforma Delit i  Garrotxa Approp, amb la voluntat de consolidar i augmentar el nombre de visitants.  

 

Un dels objectius del Mercat d’Olot d’aquest pròxim any és utilitzar les noves  instal·lacions de l’Aula Tast per començar una iniciativa de reaprofitament alimentari i  economia circular; enfocada a potenciar la sostenibilitat, reduir residus i el  malbaratament alimentari. També es preveu intensificar la pàgina web per ampliar la  promoció i facturació a través del sistema de comandes directes a les parades. Per  últim, aquest any també s’espera la incorporació de nous placers.  

Per commemorar el vuitè aniversari, aquest dilluns els placers han celebrat l’efemèride  bufant les espelmes d’un pastís de la Fleca Descamps a l’entrada a la Plaça Mercat.