La Universitat de Girona (UdG) s’adhereix el 27 de setembre a la Nit Europea de la Recerca, una jornada internacional que se celebrarà simultàniament en més de 300 ciutats europees.
L’objectiu d’aquesta diada és apropar la recerca i la ciència a la societat i inspirar les noves generacions, mitjançant activitats accessibles per a totes les edats. A més, aquest esdeveniment busca mostrar la importància de la recerca científica en la nostra vida quotidiana i en el futur de la societat.
L’acte principal de la Nit Europea de la Recerca es durà a terme el divendres 27 de setembre a la plaça Salvador Espriu de Girona. La Fira de la Recerca oferirà un ventall d’activitats interactives i educatives, incloent-hi tallers, contes i jocs científics portats a terme majoritàriament pel personal investigador de la UdG i d’altres centres de Recerca. Com a novetat d’aquest any, s’ha ampliat l’horari de la fira des del matí adreçat a les escoles i al públic en general fins a les nou del vespre.
El dijous 26 de setembre, en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, el CaixaForum Girona acollirà microxerrades d’investigadors sota el títol “La Ciència a prop teu” a partir de les 18 h, amb la intenció de conèixer de primera mà com la investigació científica ens ajuda a millorar la nostra vida. A més, durant el llarg d’aquesta setmana s’han programat diverses xerrades en centres escolars a càrrec d’experts de la UdG amb l’objectiu portar la recerca directament a les aules i fomentar la curiositat científica entre els més joves.
Aquest projecte és possible gràcies al cofinançament del programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea (NitRecerCat2425 (101162003)) i la col·laboració del consorci format per la UdG, entitat coordinadora del projecte i del node de Girona; la Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), entitats coordinadores del node de Barcelona; la Universitat de Lleida (UdL), coordinadora del node de Lleida; la Universitat Rovira i Virgili (URV), coordinadora del node de Tarragona; i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic), coordinadora del node de Catalunya central. Des del 2022, s’hi afegeix la Fundació Jaume Bofill, que en el marc del programa Magnet, impulsa 15 projectes de recerca a centres educatius de primària i secundària per tal d’apropar els equips de recerca a l’alumnat, famílies i veïnats al llarg de l’any.
La Nit de la Recerca a la ciutat de Girona és organitzada per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la UdG, amb la col·laboració del Consell Social de la mateixa universitat, i l’Ajuntament de Girona. L’esdeveniment, així com la càtedra C4D, són dirigits per la investigadora de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC), Sílvia Simon. La investigadora és, també, la delegada del rector per a la Promoció i la Divulgació de la UdG.
Una nena de vuit anys va morir aquest dissabte al vespre a Salt després de caure accidentalment al buit des…
Una motorista resident de 27 anys va resultar ferida en un accident que va tenir lloc aquest dissabte, cap a…
Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) van realitzar el dijous 22 de maig un ampli dispositiu contra els…
Després de tres anys d’absència, el festival PintorRock torna amb energies renovades i una gran novetat: per primera vegada, l’esdeveniment…
Un home de 54 anys va perdre aquest dissabte, 24 de maig, en un accident de trànsit a l’altura de…
Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per tràfic de drogues en el marc d’un dispositiu de seguretat ciutadana dut…
Esta web utiliza cookies.