Ulises Cortés serà investit honoris causa de la UdG el 14 de desembre

Per acord del Consell de Govern de 27 d’abril, a proposta del Consell de Direcció, la Universitat de Girona (UdG) concedirà la distinció de doctor honoris causa al catedràtic d’Intel·ligència Artificial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Ulises Cortés García (Ciutat de Mèxic, 1960). La sessió acadèmica d’investidura, que presidirà el rector Quim Salvi, tindrà lloc a l’Aula Magna Modest Prats el 14 de desembre de 2023, a les 12 del migdia. El professor Albert Sabater, director de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya, serà el padrí i llegirà l’elogi dels seus mèrits.

La UdG atorga el màxim reconeixement a Ulises Cortés per la seva contribució a les tecnologies d’intel·ligència artificial (IA) i per ser un referent de la suma d’intel·ligències, un concepte sobre el que pivota el Pla estratègic UdG2030 de la institució universitària.

 

El Dr. Ulises Cortés és un investigador del camp de la intel·ligència artificial (IA) i la informàtica. Catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 2006, treballa en diverses àrees de la IA, incloent-hi l’adquisició de coneixement i formació de conceptes en sistemes basats en coneixement, així com en aprenentatge automàtic i en agents intel·ligents autònoms.

Cortés és un referent mundial en l’àmbit dels Sistemes d’Ajut a la Decisió Ambientals (EDSS, Environmental Decision Support System) que ha col·laborat estretament amb grups de recerca de la UdG. No només ha desenvolupat els conceptes teòrics sinó que ha dissenyat i implementat una eina amb aplicació real, perseguint el benefici social en àmbits com el medi ambient o les tecnologies assistencials.

 

Actualment desplega la seva activitat investigadora al Barcelona Supercomputing Center (BSC), com a coordinador científic del High Performance Artificial Intelligence Group. Al llarg de la seva carrera, ha participat en més de 50 projectes d’investigació, la meitat dels quals amb finançament internacional, i ha publicat 70 articles en revistes científico-tècniques indexades, 5 llibres, i ha fet més de 150 comunicacions a congressos internacionals.

Els honoris causa, un referent

Els doctors i doctores honoris causa són un referent clau i, per aquest motiu, la Universitat de Girona ha anat impulsant aquests reconeixements com un instrument de projecció de la universitat en el marc del context universitari català i internacional i de reconeixement a la trajectòria de recerca, acadèmica i cultural dels candidats proposades.

La distinció Honoris Causa s’atorga a personalitats rellevants de l’àmbit acadèmic, científic, cultural i social que hagin mantingut un lligam amb la Universitat de Girona i que hagin excel·lit en la seva tasca amb l’objectiu d’integrar-les al claustre de la UdG.

MinervaPacheco

Missatges recents

ATENCIÓ | Afectacions a la R2 Sud i regionals per l’avaria d’un tren de treballs

L'R2 sud i els regionals del corredor sud estan patint afectacions en el servei des…

7 minuts fa

Afectacions a l’R2 sud i regionals per una avaria en un tren

L'R2 sud i els regionals del corredor sud estan patint afectacions en el servei des…

11 minuts fa

Almenys quatre morts en el terrible incendi d’un edifici a València

Segons els serveis d'emergència valencians són quatre les morts confirmades en el dantesc incendi que…

23 minuts fa

Alumnes de l’escola Pompeu Fabra esdevenen guies de Mollerussa

Una cinquantena d’estudiants de tercer de Primària de l’escola Pompeu Fabra han visitat aquest matí…

10 hores fa

El Pla de Transició al Treball de Cambrils celebra les 3es Jornades Professionalitzadores

El Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball de Cambrils portarà…

10 hores fa

El Lloret Convention Bureau presenta una nova plataforma web

Una quarantena d’assistents han participat avui a la presentació de la plataforma “Lloret Experiències”, la…

11 hores fa

Esta web utiliza cookies.