Vint estudiants de 2n de Batxillerat han estat els finalistes de la 13a edició del Congrés de Recerca d’Alumnes de Centres de Secundària (CRACS). El congrés, que ha batut el rècord de participació un any més, amb 137 inscripcions, ha tingut lloc el dimecres 19 de març a la Facultat de Dret de la Universitat de Girona (UdG).
El Congrés CRACS de la UdG, és un esdeveniment que simula un congrés a una petita escala per impulsar la recerca preuniversitària i despertar vocacions científiques. A més de reconèixer l’esforç dels estudiants en els seus treballs de recerca de batxillerat, ofereix un espai on poden compartir i divulgar els coneixements adquirits.
Els 20 finalistes han compartit els resultats dels seus treballs de recerca davant d’un tribunal d’experts format per membres de la comunitat universitària i del Departament d’Educació. Després de més d’una hora de deliberació, el tribunal ha decidit atorgar el premi CRACS 2025 a Aran Carré (IES Cassà de la Selva) pel seu treball “És un exoplaneta? I, què hi ha?”.
La recerca de Carré ha tingut com a objectiu demostrar l’existència del TOI-2109b, un exoplaneta encara dubtós, i caracteritzar-lo químicament, per així saber la viabilitat de l’existència de vida. A través de l’anàlisi dels elements que contindria l’exoplaneta, Carré ha conclòs que no podria albergar-hi vida.
L’estudiant de l’IES Cassà de la Selva rep aquest premi valorat en 1.500 euros, que s’aplicarà com a descompte a la matrícula del curs 2025-2026 de qualsevol estudi impartit per la UdG. La resta de guardons, dotats amb 500 euros, que també es deduiran de l’import de la matrícula, són els següents:
El jurat ha estat format pels investigadors i investigadors de diferents àmbits de recerca de la UdG, Miquel Duran, Cristina Barris, Francesc Feliu, Sara Pagans i Jose Antonio Langarita; Adan Camacho, com a coordinador general del Consell d’Estudiants de la UdG, i Miquel Marcé i Xavier Vilà, en nom dels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Girona.
La vicerectora d’Estudiantat, Mobilitat i Ocupació de la UdG, Sara Pagans, ha destacat en el seu discurs de cloenda que, amb el CRACS, “la Universitat vol posar en relleu l’esforç que representa la recerca i la voluntat científica de divulgar el saber, així com crear un punt de trobada per engrandir el ventall dels coneixements de la universitat, i ens obrirà el treball a terme el talent dut a la valoració”.
Pagans ha conclòs la seva intervenció amb un agraïment “als centres de secundària pel treball que han esmerçat per a l’excel·lència dels alumnes. La voluntat de la UdG és ser un centre d’acollida, un lloc al món, un espai propi, de contacte directe i lligat amb el nostre entorn”.
Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…
Quinze persones han resultat ferides aquest dijous a la nit, quatre en estat menys greu i la resta en estat…
Una conductora ha provocat el caos als voltants de l'estadi del RCD Espanyol i ha ferit a 13 persones en…
Aquest dijous al vespre, minuts abans de l'inici del derbi entre el FC Barcelona i l'RCD Espanyol, diverses persones han…
Les platges de Lloret de Mar donen el tret de sortida a la temporada de salvament i socorrisme amb diferents…
L'Ian, un nen de només sis anys, ha mort a l'Hospital Niño Jesús després de ser atropellat mentre travessava el…
Esta web utiliza cookies.