Sant Hilari trasllada el mercat al nucli antic

El mercat municipal dels diumenges es farà tot al voltant de la plaça de l’Església

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El mercat municipal de Sant Hilari Sacalm ja no se situa a la plaça de l’Ajuntament, sinó que a partir d’ara es reparteix al llarg de les places de l’Església, Doctor Robert i Jacint Verdaguer. Ahir es va fer efectiu aquest canvi que el consistori ha impulsat amb la voluntat de dinamitzar el centre del poble i d’augmentar la zona d’aparcament.

El consistori creu que el trasllat del mercat farà créixer l’afluència de gent als carrers més cèntrics i això beneficiarà els comerços locals del voltant. Ahir el centre de Sant Hilari es va omplir de comerciants, persones que compraven, hilariencs i hilarienques que passejaven i visitants que venien a conèixer el municipi. La suma de tot plegat va fer que hi hagués molt bon ambient als carrers del nucli històric. A partir de les cinc de la matinada totes les parades es van anar situant al seu lloc i, gràcies a la bona organització, l’estrena del mercat al nou emplaçament va ser un èxit.

A més, el poble guanya la zona d’aparcament que perdia cada diumenge amb el mercat a la plaça de l’Ajuntament. El cap de setmana és quan hi ha més visitants i ara tant les persones que vinguin de fora com els vilatans comptaran amb la seixantena de places per a vehicles que deixaran d’estar ocupades per les parades de productes. La plaça de l’Ajuntament és molt a prop de la plaça de l’Església, així que les persones que hi aparquin ho tindran molt còmode per carregar la compra.

Un altre objectiu que persegueix aquest trasllat és intentar potenciar l’aparició de noves parades i la venda de nous productes, és a dir, que formar part d’un mercat ambientat al centre històric del municipi pugui ser un al·licient per als paradistes i, de retruc, un reclam turístic per atreure nous visitants.

Des d’abans de la pandèmia, l’equip de govern volia impulsar aquest canvi i amb la situació sanitària per la covid-19 es va decidir traslladar algunes parades al centre per aconseguir un mercat més espaiós. Fins ahir cada diumenge el mercat es dividia en dos: fruita i verdura a la plaça de l’Ajuntament i la resta a la plaça de l’Església. Ara s’ha fet el trasllat definitiu i Sant Hilari té tot el mercat al mig del poble, recuperant així una tradició històrica.