La Ciutat de Girona

Paneque (PSC) vol que els gironins “entrin amb nosaltres a l’Ajuntament”

La candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, planeja un Ajuntament molt més obert a la ciutadania i les seves necessitats, amb protagonisme del bon govern i amb un enfocament molt més sobre el terreny dels regidors de barri. “Entra amb nosaltres a l’Ajuntament. Aquest ha de ser el titular de l’endemà que sigui alcaldessa de Girona i fer allò que és més revolucionari avui, que la gestió del dia a dia sigui excel·lent”.

 

La candidata socialista ha explicat aquest diumenge amb la regidora i número tres de la llista, Bea Esporrín, que s’han de millorar alguns circuits interns del consistori per funcionar de manera més eficaç, més al costat de la gent i més ràpid a l’hora d’executar el pressupost municipal.

 

Sílvia Paneque ha explicat que els darrers quatre anys “s’ha evidenciat un deteriorament dels serveis públics i de l’atenció a la ciutadania i s’ha vist com no hi havia ni un govern ni una organització enfocats a facilitar les gestions del dia a dia dels ciutadans i ciutadanes”.

 

Paneque ha posat exemples de queixes que ha recollit dels ciutadans durant els darrers anys, com el fet de no obtenir resposta als suggeriments o queixes a la bústia d’avisos de l’Ajuntament o no veure als carrers al regidor o regidora de barri un cop per setmana, com s’havia fet anteriorment. “Molta gent ha trobat que l’Ajuntament, en comptes de donar la cara a la ciutadania, més aviat s’amagava i que donava l’esquena a aquesta gestió del dia a dia”, ha conclòs.

 

“Per tant, el nostre compromís és tornar a obrir de bat a bat les portes de l’Ajuntament per als ciutadans”, ha explicat. “Volem retornar a un servei molt acurat i d’atenció a les persones amb regidors i regidores de barris que realment tinguin responsabilitat i funcions de regidors de barri”, ha assenyalat l’alcaldable.

 

Paneque ha afegit que el seu govern comptaria també amb un govern tècnic del qual ja ha donat a conèixer el nom de l’arquitecta Olga Felip “com a persona encarregada de donar transversalitat a totes les polítiques vinculades a l’Agenda 2030, en qüestions, per exemple, de l’àmbit de transició ecològica o urbanístiques”. “Hi haurà altres persones que s’aniran incorporant a aquesta estructura tècnica que donarà suport als regidors i farà d’enllaç amb tota l’organització de la casa. La voluntat és canviar la propaganda per al treball a favor de la ciutadania”, ha explicat.

 

Per la seva banda, Bea Esporrín ha explicat el “compromís per agilitzar tota l’acció del govern, tant  en l’atenció a la ciutadana –la ciutadania ha de veure que el govern se sent al seu costat- com també en l’àmbit intern, per augmentar la xifra actual paupèrrima d’inversió per habitant”. Sobre la millora a l’atenció a la ciutadania ha posat com a exemple les llargues cues de les persones que necessiten ser ateses a l’Ajuntament sense cita prèvia o situacions en què s’ha trigat mesos a donar resposta a requeriments fets per persones que necessitaven una resposta urgent.

 

Entre les accions susceptibles de millora, Esporrín també ha citat l’atenció als terminis de caducitat dels contractes. “Estarem atents a què no torni a passar el que ha passat en contractes com el de neteja, que no es va fer amb la diligència suficient i va estar aturat mesos i mesos. També s’han hagut de fer moltes revisions d’ofici, amb tot el temps que això suposa de treball del personal funcionari i  amb els perjudicis que suposa de cara al servei per la ciutadania”, ha explicat.

 

Per a Sílvia Paneque i Bea Esporrín també és fonamental poder millorar l’execució del pressupost municipal. “Tenim un dels IBI més cars d’Espanya, una pressió fiscal molt alta, i no és admissible que els recursos que captem dels ciutadans no reverteixin en la millora de la seva ciutat i es quedin al calaix dels anuncis mai fets realitat”, expliquen.

 

A la vegada, Esporrín ha indicat la necessitat de fer un esforç amb relació a processos de participació municipals als quals ciutadans i entitats hi destinen temps i dedicació i que després han quedat “en no res”. Com a exemples, ha citat la Taula de l’Aigua o el gran procés participatiu per al Pla Especial de la Devesa, que mai no s’ha fet, malgrat tots els diners i temps destinats.

 

“Aquest exemple mostra -segons Sílvia Paneque- que un govern ha de tenir un projecte de futur, ha de saber mirar endavant amb il·lusió. I això fa molt temps que no funciona i que Girona mereix que l’Ajuntament funcioni”.

Tags: Girona
Mendo

Missatges recents

Sabadell torna a obrir les fonts ornamentals

Avui es posen en marxa part de les fonts ornamentals de Sabadell, que la ciutat ha pogut recuperar un cop…

9 hores fa

El Nàstic inicia una campanya de descomptes per omplir el Nou Estadi a l’últim partit de lliga

El Nàstic de Tarragona ha estat el focus de la polèmica aquesta setmana amb la sorpresiva destitució de Dani Vidal.…

9 hores fa

2 detinguts i més de 50 identificats a Lleida en el dispositiu contra la multireincidència

Una quarantena d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut aquest divendres almenys dues persones i…

9 hores fa

Badalona inverteix 4 MEUR per reformar el camp de futbol de Pomar

L’Ajuntament de Badalona invertirà aproximadament 4 milions d’euros per fer una reforma integral del camp de futbol de Pomar. Aquesta…

10 hores fa

Augmenten els detinguts en el dispositiu contra la reincidència al Camp de Tarragona

El macrodispositiu contra la reincidència fet a les principals poblacions del Camp de Tarragona s'ha saldat amb almenys deu detinguts.…

10 hores fa

Altafulla escolta ofertes per executar els projectes de la Plaça dels Vents i l’Oficina de Turisme

L’Ajuntament d’Altafulla ha fet públic l’anunci de licitació del contracte d’obres per a l’execució del projecte d’urbanització de la Plaça…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.