fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Palafrugell començarà dilluns les obres de desdoblament de l’avinguda Espanya

Avatar photo

La primera fase afecta des de la plaça Josep Pallach fins al carrer Àngel Guimerà

El proper dilluns 14 de març començaran les obres de desdoblament de l’Avinguda Espanya, una de les vies més transitades de Palafrugell i una obra cabdal per a la mobilitat d’entrada al municipi i d’accés a la zona de platges. La setmana vinent, doncs, s’iniciarà la fase 1 del projecte, que comprèn l’adequació entre la plaça Josep Pallach i el carrer Àngel Guimerà.

Mentre durin les obres, el trànsit hi podrà seguir circulant, ja que la part d’obra es tancarà amb un perímetre de tanques i es deixaran dos carrils de circulació, més estrets, en els dos sentits de la marxa. Així, mentre es treballi en una banda de l’avinguda, restaran oberts dos carrils de circulació, un sentit plaça Pallach i l’altra en sentit cap a la plaça Floreal. Les obres també seran curoses amb els elements mediambientals, i si es retiren arbres per ampliar la via, la previsió és que es puguin replantar en un altre lloc o substituir-los més endavant per espècies autòctones i més adaptades a aquest espai del municipi.

Els accessos als pàrquings actuals del pavelló multiesportiu i l’Institut només seran d’entrada per l’avinguda d’Espanya, i la sortida serà en sentit avinguda de les Corts Catalanes i plaça d’Europa. D’aquesta manera s’evitaran incorporacions a l’avinguda d’Espanya que puguin originar accidents i problemes a la fluïdesa del trànsit.

D’altra banda, el carrer Àngel Guimerà romandrà tancat a la circulació en sentit l’avinguda d’Espanya a l’alçada de la illeta de la piscina i es desviarà la circulació en sentit avinguda de les Corts Catalanes i plaça d’Europa.

El tram del carrer Àngel Guimerà comprès entre l’avinguda d’Espanya i l’avinguda de les Corts Catalanes, en el seu marge dret, serà el lloc on s’estacionaran els autobusos que fan càrrega i descàrrega dels instituts. Hi haurà un espai de senyalitzat i les parades les realitzaran a la part dreta, en sentit a l’avinguda de les Corts Catalanes per a que els alumnes accedeixin i baixin dels autobusos pel marge de la vorera.

El projecte, que en la seva totalitat s’executarà al llarg de més de mig any, tindrà un cost total d’aproximadament uns dos milions d’euros. Una vegada executat, l’ampliació de l’avinguda Espanya permetrà incorporar un tram més al vial de circumval·lació del nucli urbà de Palafrugell, que en els darrers anys s’ha consolidat com un dels principals eixos vertebradors del municipi. La nova urbanització de l’avinguda, amb un increment de la seva capacitat i la reedificació de les connexions amb la xarxa interior, també ha de millorar la circulació cap a l’interior del nucli urbà. En la seva fase final també està previst comptar amb un gran parc urbà i la connexió amb el carril bici que uneix Palafrugell amb Calella i Llafranc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Consell General d’Andorra recupera les activitats amb motiu del 29è aniversari de la Constitució

Notícia següent

Tàrrega i el Pla Educatiu d’Entorn organitzen en format presencial la Fira Estudies & Treballes

Notícies relacionades