Palafrugell celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans amb diversos actes

Avui dimarts, es farà una taula rodona online amb la participació de persones trans de la comarca

Palafrugell se suma a les reivindicacions del Dia Internacional de la Visibilitat Trans, que se celebra demà dimecres 31 de març. Coincidint amb aquest dia, els Serveis d’Atenció Integral del Baix Empordà (Comarcal, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols) han organitzat diverses accions per promoure la visibilitat del col·lectiu trans en l’àmbit comarcal, amb la col·laboració del grup BEtrans (grup de persones trans de la comarca) i de l’Associació Emporderats (associació LGBTI comarcal).

Així doncs avui dimarts 30 de març a 2/4 de 7 de la tarda es farà una taula rodona virtual, anomenada BEtrans. Ser trans al Baix Empordà. A la xerrada hi participaran persones trans de la comarca i d’altres parts de Catalunya, per tal de donar a conèixer les seves vivències al territori. La trobada intentarà donar resposta a preguntes com: És diferent viure al Baix Empordà de la costa que a l’interior? Què suposa ser una família trans* en el dia a dia? És molt diferent viure a Barcelona?

D’altra banda, durant el mes de març s’han pintat diferents elements municipals amb els colors de la bandera trans, com són bancs, passos de vianants, murals i blocs de formigó de diferents municipis. En el cas de Palafrugell, al llarg d’aquesta setmana s’està pintant amb la bandera trans, un dels bancs situat davant l’Espai Dona, al carrer de Pals.

 

Aquestes accions s’emmarquen en la planificació d’accions coordinades dels SAIs, que aquest any es focalitzen especialment en el fet trans, donada la especial vulnerabilitat i discriminació que poden afrontar les persones trans.