L’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot impulsa millores en les polítiques per a joves de la ciutat d’Olot que posa els joves al centre. Amb dades del 2023, a Olot es comptabilitzen un total de 8.638 joves d’entre 16 i 29 anys, que suposen una xifra significativa, ja que representen un 21% del total de la població de la ciutat. Una de les prioritats de l’equip de govern és fer una ciutat atractiva per a tots els joves i pensant en la diversitat de perfils, inquietuds, edats i necessitats que tenen i oferir serveis i activitats d’acord amb les seves demandes reals.
Trimestralment s’elaborarà una agenda pensada expressament per als joves. Aquestes activitats, expressament pensades per a joves, se sumen a la llarga oferta general que ja s’ofereix actualment per a tota la ciutadania. La intenció és omplir buits i fer propostes més participatives i específiques per als joves. Una de les característiques més importants d’aquestes novetats és que, tot i haver-hi un espai de referència, les activitats i projectes que es portin a terme per als joves no es faran en un sol lloc sinó que estaran repartides i descentralitzades en diferents espais i equipaments de la ciutat. Aquesta diversificació d’espais permetrà, per una banda, tenir presència a més barris i arribar a més joves, i per altra banda, es podran amplificar més les propostes pel fet de no estar limitades a les característiques d’un espai concret. També es portaran a terme projectes de més llarga durada com el Volcà Fest, que requereixen més implicació, de més temps i d’un acompanyament més personalitzat.
Una de les accions que es vol portar a terme a curt termini és la creació d’un consell de joves de la ciutat. Aquest consell farà d’òrgan consultor i serà representatiu de la diversitat d’aquest col·lectiu a Olot. Alhora, aquest nou consell de joves es planteja com un ens que faci de pont amb els joves i que pugui ajudar a marcar un camí de treball en sintonia amb les seves necessitats reals.
Per altra banda, es vol amplificar el treball al carrer per contactar de primera mà amb els joves i crear-hi vincles que permetin conèixer les seves visions i opinions per tal d’incorporar-les a les polítiques de joventut de la ciutat. El web joveolot.cat i del compte d’Instagram @joveolot. volen ser, a part d’un espai informatiu, un lloc de comunicació bidireccional per recollir les propostes, necessitats i inquietuds dels joves.
Jove i d’Olot (jO.) és la nova marca que a partir d’ara identificarà les polítiques per a joves que es faran a la ciutat d’Olot. La proposta té diferents lectures. Per una banda, el pronom personal en primera persona (jo) serveix per donar força
a la identificació dels joves com els veritables protagonistes del projecte. Per altra banda, l’eslògan “Jove i d’Olot” reforça les dues característiques principals del col·lectiu a qui van dirigides les accions, facilitant així que els nois i noies s’identifiquin fàcilment amb la marca.
Els serveis d’Oficina Jove, l’Emotiespai (l’espai de suport a la salut emocional) i la Tarda jove (dedicada a l’atenció a la salut sexual i reproductiva) se seguiran oferint fins a finals de març a l’Ideal i, a partir de l’1 d’abril, es traslladaran a l’Hospici davant la Sala Oberta. El nou model descentralitzat d’activitats no requereix tants espais, tot i això l’Ajuntament d’Olot encarregarà el projecte de reforma de L’antiga fàbrica de sants d’Olot Dimosa, situada a la plaça Santa Magdalena, i que acollirà, en la planta la que dona en l’àmbit de carrer, les futures dependències de joventut.
La víctima de l’accident de trànsit ocorregut a l’AP-7 a l'altura de Masdenverge, al Montsià, era Arturo Lozano Aguilar, professor…
El Fantastic Pavilion del Marché du Film del Festival de Cannes, ha acollit avui el tret de sortida oficial de…
La Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha sortit a defensar el sistema de votació utilitzat al Festival d'Eurovisió davant les…
La demarcació de Tarragona serà un dels pocs territoris privilegiats de Catalunya que podran viure el gran i esperat eclipsi…
Barcelona preveu invertir 39 milions d'euros en millores al Park Güell i els entorns en el període 2023-2027. És cinc…
Els estudiants d’entorns desafavorits compten amb menys probabilitats de progressar en carreres científico-tècniques, ja que tenen menys connexions familiars i…
Esta web utiliza cookies.