Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Blanes inagura un Mural Solidari en homenatge als Donants de Sang

Avatar photo

Creat, dissenyat i elaborat per l’artista blanenca Sònia Luna, la seva elaboració és fruit de la participació ciutadana

Demà dissabte l’Ajuntament de Blanes culminarà un intens treball que la pandèmia va paralitzar pràcticament durant dos anys, però que, finalment, podrà declarar-se com oficialment finalitzat amb l’acte d’aquest cap de setmana.

 

Es tracta del Mural Solidari esculpit a la façana de la Biblioteca Comarcal en Homenatge a tots els i les donants de sang.

 

Creat, dissenyat i elaborat per l’artista blanenca Sònia Luna, la seva elaboració és fruit de la participació ciutadana, que va suggerir les paraules esculpides a la façana de l’edifici que periòdicament allotja les donacions de sang regulars que es fan a Blanes.

 

El treball artístic va finalitzar el passat mes de novembre, posposant-se per aquest mes de gener la seva inauguració formal i oficial.

 

La inauguració tindrà lloc demà dissabte a les 12 del migdia a la Biblioteca Comarcal i, seguint la filosofia que va impulsar la seva creació, serà senzill però carregat d’emoció. En primer lloc, hi haurà els parlaments oficials a la Sala d’Actes Roberto Bolaño.

 

L’acte l’encapçalaran l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de la Federació Catalana de Donants de Sang i vicepresident de l’Associació de Donants de Sang – Girona, Marc Ibars.

 

Els acompanyaran la tinenta d’alcalde de Salut Pública, Marina Vall·llosada; el cap de Centre del Banc de Sang i Teixits de Girona, Alfred Mingo; la delegada de Blanes i responsable a la comarca de la Selva de l’Associació de Donants de Sang, M. Rosa Grau; i l’artista blanenca Sònia Luna.

 

També participaran regidors i regidores del consistori; la cap de Consultes Externs i Àrees Ambulatòries de l’Hospital de Blanes, Maria Rams, en representació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva; així com membres de l’Associació de Donants de Sang i donants de sang.

 

Durant els parlaments, l’acte inclourà intervencions musicals a càrrec del cantautor blanenc Bru Gallart. Després, l’acció es traslladarà a l’exterior de la Biblioteca Comarcal, on es farà la simbòlica descoberta de la placa explicativa del mural solidari, seguida per una fotografia de família que clourà la inauguració.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

8 − 8 =

Notícia anterior

Andorra la Vella repetirà l’experiència del SOMiLab davant el seu gran èxit

Notícia següent

Enxampen a dos homes robant cable de coure telefònic a l’Ebre

Notícies relacionades