fbpx

L’aparcament soterrat de Cala Bona de Blanes tornarà a ser municipal

Avatar photo

Un dels temes més destacats aprovats al ple municipal de Blanes de novembre celebrat ahir a la nit va ser recuperar la propietat pública de l’aparcament soterrat de Cala Bona. El pròxim 1 de febrer de 2024 es compleixen 30 anys d’ençà que l’Ajuntament de Blanes va signar un contracte per a la construcció i explotació d’un pàrquing soterrat situat a Cala Bona, al final del carrer Bitàcora, a la Urbanització de Sant Francesc.

Ara, la voluntat del consistori blanenc és revertir aquesta situació i posar ordre en la concessió, ja que hi ha hagut l’incompliment d’una sèrie de requisits des de llavors. Una d’elles és que el plec de clàusules signat llavors preveia l’obligació del concessionari d’abonar un cànon anual mínim de 15.000 pessetes per plaça/any, un pagament que no consta que mai s’hagi satisfet. El punt es va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques.

 

Altres punts a l’ordre del dia del ple

També va prosperar la moció presentada per BECP per a l’elaboració d’uns pressupostos participatius, en aquest cas amb el vot a favor de la majoria dels grups municipals llevat del PP i VOX, que es van abstenir. Més concretament, s’ha aprovat que l’elaboració de part dels pressupostos d’inversions per a l’any 2025 siguin participats per la ciutadania.

La proposta d’acord inclou que prèviament es faci una audiència pública per informar i formar a la ciutadania sobre la situació econòmica, així com la creació d’una comissió de treball per establir el pla de treball per fer-ho realitat. En aquest sentit, el què haurà de decidir la ciutadania serà a quines inversions es destinen una part dels pressupostos que hagi decidit l’equip de govern.

Val a dir que abans de passar a debatre la moció, es va introduir un punt per urgència: respondre les al·legacions presentades a l’acord del ple extraordinari celebrat el 9 d’octubre, on es va cedir tres parcel·les públiques del barri de Valldolig per a la construcció de 86 habitatges de lloguer social. El tema es va aprovar per unanimitat, després que la urgència també la va recolzar tothom.

Els altres dos punts de debat a la sessió plenària també van prosperar. El primer era una esmena d’acord del 30 de març d’aquest any, de modificació de la RLT, és a dir: la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Blanes. I el segon tenia a veure amb diversos canvis de nomenament de representants del consistori blanenc en altres organismes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Balaguer aprova una modificació puntual del plantejament urbanístic

Notícia següent

Encamp tanca el tercer trimestre amb un superàvit de 3,9 M€

Notícies relacionades