Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La VII edició del Figueres es MOU programa 15 propostes artístiques del 4 a l’11 d’octubre

Caldrà fer reserva prèvia de seient tot i que el festival mantindrà la gratuïtat de tots els espectacles

La VII edició del Figueres es MOU programa 15 propostes artístiques del 4 a l’11 d’octubre, entre els quals 14 espectacles i una exposició fotogràfica. Per complir amb les mesures sanitàries arran de la covid-19 caldrà fer reserva prèvia de seient tot i que Figueres es MOU mantindrà la seva gratuïtat de tots els espectacles. Se celebrarà en diversos espais de la capital de l’Alt Empordà com la Plaça Josep Pla, l’Auditori Caputxins, l’Institut Ramón Muntaner, La Cate, el Museu Empordà, el Parc de les Aigües, i l’Església de Sant Pere que enguany celebra el seu mil·lenari.

L’equip d’AGITART, el col·lectiu organitzador del festival es “mostra especialment satisfet del programa d’aquesta edició, tant per la seva coherència amb el moment present, ja que és un reflex de moltes de les preguntes actuals, com per la seva pluralitat i diversitat, fet que reforça la seva accessibilitat”.

La programació d’enguany consisteix en 14 espectacles i una exposició fotogràfica. A través de Figueres a Escena es podrà gaudir de l’espectacle de gran format ‘La Partida’, de Vero Cendoya, on es trobaran cinc ballarines professionals i cinc jugadors de futbol professional, futbol i dansa, dos mons en aparença antagònics, però alhora tan propers. Es podrà veure a la clausura del festival el dia 11 d’octubre a les 19 a l’Institut Ramon Muntaner.

La Biblioteca de Figueres proposa la segona part d’Explica Dansa, proposta de Toni Jodar que es mou entre la conferència i l’espectacle per parlar de la història de la dansa recent i les tendències actuals.

Al Museu de l’Empordà tindrà lloc una producció nova i de proximitat. Una estrena de l’artista local Azucena Momo titulada ‘Dones ballen dones’. Una peça al voltant de l’exposició Dones artistes de l’Alt Empordà (1830 – 1839) que s’inaugurarà el 3 d’octubre.

De l’Àrea de Benestar Social i la Regidoria de Feminismes proveirà la proposta del projecte “La Bugada” de La Buena Compañía. Paral·lelament a l’espectacle de la Bugada, amb La Cate, s’ha programat l’exposició fotogràfica ‘REMOR’ de les artistes Petra Vlasman i Gràcia del Ruste.

Aquest any també hi haurà la preestrena de l’espectacle de Magí Serra i Anamaria Klajnscek, ‘Cossoc’, una col·laboració amb FiraTàrrega i el Programa de Suport a la Creació que, a més, faran una residencia artística al Castell de Sant Ferran. L’actuació tindrà lloc el dia 10 d’octubre a les 19:30 h a la plaça Josep Pla. Continua la col·laboració amb Cineclub Diòptria i aquest any proposen el film ‘Solo nos queda bailar’, que es projectarà a la Cate el dia 9 d’octubre. Una altra proposta és l’espectacle familiar de Mumusic Circus, ‘Flou Papagayo’ a l’Església Sant Pere de Figueres, parròquia que aquest any celebra el seu Mil·lenari.

Altres espectacles seran presentats per Osa+Mujika, LaSala, Colectivo Glovo i Antes Collado, els quatre a la plaça Josep Pla, i Brodas Bros i Kukai Dantza al Claustre de l’Institut Ramon Muntaner.

Tallers professionals

Els workshops de l’edició 2020 han sigut ajornats a la propera edició a causa de les restriccions imposades per les autoritats sobre la lliure circulació de persones. Aquest any el Festival compta amb tres residències i un taller comunitari que tindran lloc al Castell de Sant Ferran. Les companyies residents són: Cia InMotus, Azucena Momo i Magí Serra i Anamaria Klajnscek.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen una dona per robar productes d’un supermercat a la Bisbal d’Empordà

Notícia següent

El PSC demana una represa segura de les activitats de les llars de jubilats

Notícies relacionades